Eksperimentinis, teatrališkas, psichodelinis, elektropunkas, džiazo drama, improvizacinis avangardas, itin subtiliai paliesta klasika, pasaulio muzikos iššūkiai su klezmerio gaidomis, šiuolaikinė originali muzika – tai penkias dienas truksiančio akordeono šėlsmo asortimentas.

Akordeoninės muzikos šventėje numatytas magiškas muzikos ir šviesų šou „accoSYNTHESIS“, lenkų grupės „Bester Quartet“ koncertas „accoWORLD“, džiazinė kelionė „accoJAZZit“, avangardinis akordeono ir gitaros meistrų dialogas „accoGUITARio contemporaneo“, Tango iššūkiai „accoTANGOelectro“, Šiaurės šalių šedevrai koncerte „accoAURORA borealis“, koncertai „accoACCid project“ ir „accoPOP“.

Taip pat numatyta itališkų akordeonų „Excelsior“ prezentacija „accoEXPO“, akordeono muzikos retrospektyva „accoORCHESTRA&more“, metodinis pranešimas „accoINFO“ ir transatlantinės vizijos „accoCOMPOSER“.

Lapkričio 12-ąją, festivalio atidarymo dieną, 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje muzikuos lietuvių pajėgos – pasirodys lietuvių akordeonistas, daugelio tarptautinių konkursų laureatas Raimondas Sviackevičius su naująją muziką propaguojančiu styginių kvartetu „Chordos“ ir maištaujančiu laisvuoju menininku violončelininku M. Bačkumi.

Skambės specialiai festivaliui sukurta, dar negirdėta lietuvių autorių muzika akordeonui.

Koncerte „accoLABYRINTH“: pasaulio kompozitorių premjeros akordeonui“ slovėnų akordeono žvaigždė Primožas Parovelas, savo kūrybine užuovėja pasirinkęs egzotiškąjį Taivanį, atsiveš specialiai festivaliui užsakytus slovėnų, britų, japonų, taip pat Kanados bei Taivanio kompozitorių premjerinius kūrinius.

Šis atlikėjas yra svarbių tarptautinių konkursų laureatas, nuolat koncertuojantis Europoje, Taivanyje, Filipinuose ir Kanadoje. Iš pastarosios šalies specialiai į festivalį atvyks Chantale Laplante, pristatysianti savo kūrinį, parašytą P. Parovelui.

Festivalis vyks įvairiose erdvėse: sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje, Lietuvos kompozitorių sąjungoje, Vilniaus rotušėje, Vilniaus mokytojų namuose ir kt.