Kaip praneša galerija, ketvirtadienį atidaromoje parodoje vyriškoji menininkų dalis savaip interpretuos meilės ir erotikos motyvus, o šiems atsvarą sudarys jaukūs ir švelnūs jaunųjų tekstilininkių grupės "Baltos kandys" dirbiniai iš veltinio.

Vyriškojoje ekspozicijos dalyje, pavadintoje "Vyrai apie meilę" - įvairių specialybių ir stilistinių pakraipų dailininkų kūriniai.

Parodoje dalyvaus tapytojai, grafikai, juvelyrai, skulptoriai - Arvydas Ališanka, Vitalius Čepkauskas, Kęstutis Grigaliūnas, Algirdas Griškevičius, Arvydas Gurevičius, Audrius Janušonis, Marius Jonutis, Audrius Liaudanskas, Marius Liugaila, Eimantas Ludavičius, Algimantas Mikutis, Vytautas Mockaitis, Klaudijus Petrulis, Arūnas Rutkus bei Sigitas Virpilaitis.

Visus autorius sieja parodos tema, nes šių dailininkų kūryboje meilės ir erotikos motyvai nėra atsitiktiniai. Visi dailininkai jau sukaupę tam tikrą gyvenimišką ir kūrybinę patirtį, kuri leidžia laisvai, šmaikščiai ar ironiškai interpretuoti šiuos motyvus. Tai lemia ir stilistinę parodos įvairovę, atskleidžiančią kiekvieno menininko braižą bei parodos temą.

Grupėje "Baltos kandys" - šešios jaunos tekstilininkės Austė Jurgelionytė, Karolina Kunčinaitė, Miglė Lebednykaitė, Rasa Leonavičiūtė, Laura Pavilionytė bei Julija Vosyliūtė, kurios jau septynerius metus dirba kartu. Jų kūryboje taip pat yra nemenka dalis erotikos, kuri konceptualiai atsiskleidžia bendrame darbe.

Parodoje "Baltos kandys" pristato meninius aksesuarus iš veltinio. Veltinio technika dar gana nauja Lietuvos tekstilėje, tačiau merginos šioje srityje jau spėjo daug nuveikti: dalyvavo simpoziumuose, parodose, pelnė apdovanojimų.

Parodoje eksponuojami meniniai aksesuarai yra tarsi atsvara vyriškajai ekspozicijos daliai. Šie viliojantys kūnui skirti daiktai - jaukūs ir švelnūs.

Pasak pranešimo, meilės kankinio Šv. Valentino dienos išvakarės atidaroma paroda yra savotiškas dialogas, kuriame susipina lyrika ir erotika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją