Žiūrovai turės unikalią galimybę išreikšti savo mintis ir jausmus balsu – užlipti ant scenos ir akimirkai tapti aktoriais, dramaturgais ir režisieriais, rašoma teatro pranešime.

Naujasis A. Žebrausko projektas – tai improvizacija, kurios metu bus kuriama čia ir dabar. Tai bus vienintelis, nepakartojamas, bendrai aktoriaus ir žiūrovų išgyvenamas vakaras, kuriame bus galima suvokti, kaip nesusitapatinti su savo kauke, atskirti ją nuo savo asmenybės ir panaudoti gyvenime. O pažinę save, žiūrovai galės tapti savo gyvenimo režisieriais.

Aktorius Andrius Žebrauskas studijavo aktorinį meistriškumą Lietuvos konservatorijoje, ją baigęs dirbo Lietuvos valstybiniame akademiniame (dabar – Nacionaliniame) dramos teatre, o nuo 1991 m. yra Vilniaus Mažojo teatro aktorius. Jo vaidmenims būdinga jautri personažo charakteristika, aktorius sugeba aktyviai prisitaikyti prie režisūrinės spektaklio koncepcijos.

Tarp A. Žebrausko vaidmenų – Piščikas (A. Čechovo „Vyšnių sodas“, rež. R. Tuminas), Jaunuolis (F. García Lorca‘os „Jei praeitų penkeri metai“, rež. G. Varnas), Auklė (A. Vvedenskio „Labas Sonia Nauji Metai“, rež. O. Koršunovas), Jouvet ( L. Jouvet „Elvyra Jouvet 1940-ieji“, rež. B. Jacques), Sniego žmogus (M. Lermontovo „Maskaradas“, rež. R. Tuminas), Špekinas (N. Gogolio „Revizorius, rež. R. Tuminas), Estragonas (S. Becketto „Belaukiant Godo“, rež. R. Tuminas).

A. Žebrauskas itin plastiškas, jis dalyvavo A. Cholinos spektakliuose „Moterų dainos“, „Carmen“ ir „Meilė“; su aktoriumi noriai bendradarbiauja patys įvairiausi režisieriai, nes Andrius Žebrauskas skiria itin daug dėmesio aktorinei formai ir profesinio meistriškumo palaikymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją