„Šaltis teatre – labai sena mūsų bėda. Jau dešimt metų raštus rašydavau, lįsdavau, kur reikia ir nereikia, kol sulaukėme pinigų“, – kalbėjo teatro vadovas Rimantas Teresas. Pastato stogui perdengti, bokštui apšildyti ir vėdinimo įrangai atnaujinti iš valstybės biudžeto J.Miltinio dramos teatrui šį rudenį skirta 1,3 mln. litų. Dar 1,2 mln. litų mažajai salei bei fojė renovuoti tikimasi sulaukti kitąmet.

„Visą rekonstrukciją planuojame baigti kitų metų vasarą, kad rudens sezoną pradėtume jau atnaujintame teatre“, – „Sekundei“ teigė R.Teresas.

Teatras įkurtas 1960-aisiais statytame pastate. Vadovo teigimu, per tiek metų tebuvo atliekami menki remontai. Nors prieš spektaklius savaitgaliais salė būdavo papildomai šildoma, tačiau temperatūra aukščiau nei 15 laipsnių nepakildavo.

„Sovietinė pastato konstrukcija visai nelogiška ir neekonomiška – visi šilumos vamzdynai įmūryti į sieną. Prieš spektaklius į salę pūsdavom šiltą orą, kad bent dvi tris valandas būtų šilčiau. Vien už šildymą sezono metu sumokėdavom 70–80 tūkst. litų“, – tvirtino direktorius.

Pasak jo, J.Miltinio dramos teatre vaidinantiems aktoriams jau seniai tapo įprasta per spektaklius matyti salėje paltais apsitūlojusius žiūrovus.

„Į tai nebekreipdavau dėmesio. Teatro vadovo ir valstybės rūpestis, kad pinigus sumokėjęs žiūrovas nejaustų diskomforto“, – kalbėjo R.Teresas.

Tačiau, anot jo, į nepavydėtiną situaciją patekdavo aktoriai, kai šaltoje salėje jiems tekdavo vaidinti vasariškai apsirengusiems.

Vadovas pripažįsta, kad po tokių spektaklių kolektyvą išguldydavo peršalimo ligos. „Mūsų aktoriai – kaip vergai“, – sakė R.Teresas.

Vadovas tikisi, kad po rekonstrukcijos salėje sušils iki 22 laipsnių – tiek, kiek reikalauja higienos normos.