Trečiadienį modernaus šokio banga pasieks ir Kauną. 19 val. VDU koncertų salėje įvyks festivalio atidarymas, per kurį pasirodys šokio su ugnimi studija „Ugnies ratas“ (Lietuva) ir šiuolaikinio šokio trupė „Boot & Boat“ (Latvija).

Lietuviai parodys šviesos spektaklį „Banalu“, o latviai – choreografės Rūtos Nordmanės šokio spektaklį „Keturiese valtimi“.

Netikėtos šviesos ir kūno galimybės

Šokio su ugnimi studija „Ugnies ratas“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo prieš ketverius metus su dar nematytu reginiu – ugnies šou. Dabar ši studija yra pasiekusi neįtikėtino populiarumo – per metus ji surengia daugiau negu 200 pasirodymų.

Studijos spektaklis „Banalu“ – pirmasis Lietuvoje šokio projektas, kuriame panaudojamas UV apšvietimas, projekcijos, kiti netradiciniai šviesos efektai.

Spektaklio atlikėjai – ne profesionalūs šokėjai, o žonglieriai. Eksperimentuodami su šviesos ir kūno galimybėmis jie siekia atskleisti gyvenimo ir mirties sąsajas.

Moters istoriją pasakoja vyrai

„Tai neabejotinai puiki moters istorija, išversta į vyrų kalbą“, – taip Latvijos dienraštyje „Neatkarīgā Rīta Avīze“ rašoma apie latvių choreografės šokio spektaklį „Keturiese valtimi“, kurį atlieka puikiai techniškai pasirengę šiuolaikinio šokio trupės „Boot & Boat“ vyrukai, kaskart pakerintys plastiška ir iškalbinga kūno kalba bei gebėjimu subtiliai flirtuoti su publika.

Besidomintiems latvių šiuolaikiniu šokiu Rūtos Nordmanės choreografinė kalba jau pažįstama. Savo kūryboje ji ieško naujų erdvės, apšvietimo, kontaktinės improvizacijos galimybių. Trupės „Boot & Boat“ šokėjai (Ģirts Bisenieks, Kārlis Božs, Kristaps Ceļmalnieks ir Andrejs Filipovs) taip pat turi ne vienerių metų šokio patirtį – jiems ne kartą yra tekę dirbti tiek su Latvijos, tiek su užsienio choreografais.

2007 metais debiutavusio Rūtos Nordmanės spektaklio „Keturiese valtimi“ fragmentas jau buvo parodytas ir šiųmetiniame Vilniaus festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“, kur susilaukė išties džiaugsmingos salės reakcijos. Kritikų pastebėjimu, tai tik patvirtino seniai įgrisusią tiesą, kad „šiuolaikiniame šokyje trūko, trūksta ir dar ilgai trūks šokėjų vyrų.“

„Auros“ festivalio publika turės galimybę ilgiau pasigėrėti latvių ketvertuko šokiu, mat Kaune bus parodytas visas valandos trukmės šokio spektaklis, pakviesiantis atsiduoti viliojančiai judesio galiai ir „išgirsti“ istoriją, kurią scenoje pasakoja iškalbingi vyrų kūnai.

Skambant populiariai džiazo, bliuzo muzikai spektaklyje keliamas tostas už vyrų stiprybę, atvirumą ir atkaklumą bei moterų jautrumą, meilę ir grožį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją