Ši paroda bus pristatyta spalio 3 d., penktadienį, 16 val. Tai savotiška meno terapija, proga lankytojui atsikratyti pagarbios baimės prieš meno kūrinį, išlaisvinti emocijas, pasinerti į kūrybinį procesą, ir sulaužyti geležinę muziejaus taisyklę: “Eksponatų rankomis neliesti”.

Tai paroda, kurioje kasdien su Jumis bendraujantys muziejaus edukatoriai, dailininkai ir menotyrininkai padės atskleisti meno kūrinių paslaptis. „Menas + Menas bendrauti. Garsas“ nepriskirtinas „grynojo“ garso meno kategorijai, nors jam būdingi elementai pakankamai ryškūs.

Parodą reikėtų vertinti iš tarpdalykinio meno pozicijų, neatmetant estetinių įžvalgų, o garsą suvokiant kaip organišką kūrinio kompozicijos dalį, santykyje su kūrinio idėjine, plastine, formaliąja raiška.

Pasak organizatorių pranešimo spaudai, parodoje ieškoma bendrų jungiančių veiksnių, kurie padėtų trinti nesusikalbėjimo ribas. Pabrėžiamas taikus tradicinių bei šiuolaikinių raiškos būdų sugyvenimas, žaismingų temų įkūnijimas ir aktualių socialinių problemų įtraukimas į meninį estetizuotą vyksmą.

Tad tikimasi, kad parodoje, kur lankytojų laukia linksmi pratimai akims ir ausims, sau eksponatus atras kiekvienas žiūrovas, nepriklausomai nuo jo amžiaus, poreikių, meninio išprusimo ar kitokių nuostatų.

Šiai parodai darbus sukūrė: Aušra Andziulytė, Eglė Bernatonytė, Alvita Brazdylytė, Arvydas Generauskas, Lina Jonikė, Rolandas Karalius, Virginija Kirvelienė, Agnė Kondrataitė, Kęstutis Lanauskas, Česlovas Lukenskas, Auksė Petrulienė, Titas Petrikis, Andrius Rugevičius – ( PB8 ), Danielius Sodeika, Monika Stasiulionytė, Algimantas Šlapikas, Vytautas Umbrasas, Gintautas Vaičys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją