Valentino Jelizarjevo sukurti baletai (nuo 1973 m. jis – vyriausiasis teatro baletmeisteris, nuo 1992 m. teatro direktorius ir meno vadovas) – Karmen-siuita, Pasaulio sukūrimas, Tilis Oilenšpygelis, Spartakas, Spragtukas, Karmina Burana, Bolero, Ugnies paukštė, Šventasis pavasaris – tapo Baltarusijos baleto vizitine kortele tiek gimtinėje, tiek ir užsienyje.

Pasak LNOBT pranešimo spaudai, baletmeisteriui būdingas polinkis į filosofinių klausimų sprendimą scenoje, istorinių perspektyvų atskleidimą. To siekdamas jis ieško ir atranda naujas plastikos išraiškos formas, emocines šokio būsenas. V. Jelizarjevas stato spektaklius ne tik Minske, bet ir Maskvoje, Sankt-Peterburge, Varšuvoje, Liubline, Stambule.

Vienas populiariausių V. Jelizarjevo baletų – S. Prokofjevo „Romeo ir Džuljeta“ – (pastatytas 1988 m., scenografijos ir kostiumų dailininkas Ernestas Geidebrechtas, dirigentas Andrejus Galanovas) buvo parodytas daugelio valstybių baleto gerbėjams. Spektaklyje šoks Liudmila Kudriavceva (Džuljeta), Igoris Artamonovas (Romeo), Denisas Klimukas (Tebaldas), Konstantinas Kuznecovas (Merkurijus), Aleksejus Necvetovas (Lorenco) ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją