„Aš toks vienas velnioniškai vienas“ – yra rašęs Paulius Širvys. Apie jį rašyta daug, jo eiles mintinai moka daugelis viduriniosios kartos žmonių, tačiau apie jo žmogiškąjį likimą kalbėta nedaug. Pasak teatro pranešimo spaudai, ši literatūrinė kompozicija sudėliota kaip mozaika – iš paties poeto, jo vienintelės meilės laiškų, prisiminimų, poeto bičiulių, kaimynų minčių.

Literatūrinės-muzikinės kompozicijos autorius Česlovas Stonys siekia atskleisti prieštaringą poeto gyvenimo atmosferą, todėl vakaro metu skambės ir P. Širvio nedraugų pasisakymų fragmentai, pamokymai tų, kurie ne tik mokė poetą, kaip rašyti eilėraščius, bet ir įsakmiai nurodinėjo, apie ką rašyti.

Išdavystė, arogancija, primityvumas ir snobizmas skatino poetą užsimiršimo ieškoti kavinėse, užkandinėse, gamtoje, vienatvėje, kur ir gimė paprasta ir geniali jo poezija, ilgam įsirėžusi mūsų atmintyse ir širdyse.

Kartu su Česlovu Stoniu vakare dalyvaus Saulius Sipaitis ir Pranas Zaremba. Šių trijų menininkų pagalba atgis šviesus ir tragiškas poeto paveikslas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją