„Norėjome sezoną atidaryti su pripažintu dainininku, o R. Vargasas sutiko su mūsų ribotomis sąlygomis, taip pat - kad kartu dalyvautų mūsų teatro solistas. Pagalvojome, kad S. Stonytė – mūsų vedančioji solistė“, - pasakojo teatro direktorius Gintautas Kėvišas.

Itin lauktos premjeros

Lapkričio 7 dieną „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ pristatys vieną populiariausių šio meto Europos kompozitoriaus Peterio Eotvos operą „Meilę ir kitus demonus“.

Visų labai laukiamas režisieriaus Oskaro Koršunovo „Meilės eliksyras“ pasirodys gruodžio 31 dieną.

Kitų metų vasario 27-ąją žiūrovams bus pristatytas Auguste Bournonville 2 veiksmų baletas „Silfidė“, kurią mūsų scenoje stato baleto šokėjas, choreografas Johanas Kobborgas iš Danijos.

Giuseppe Verdi „Traviata“ į premjerą pakvies 2009 metų gegužės 8 dieną, kurią režisuoja Kinijoje gimęs ir JAV šiuo metu gyvenantis Chenas Shi-Zhengas. Operos dirigentas – Giorgio Croci.

Solistai lieka tie patys

Pasak G. Kėvišo, šį sezoną repertuare bus ir garsūs spektakliai iš praėjusio sezono, tokie kaip „Borisas Godunovas“ ar „Salomėja“, po pertraukos šį sezoną į sceną sugrįš „Skrajojantis olandas“, „Likimo galia“, paskutinį kartą bus parodyta „Aida“.

Šį sezoną teatras neatsisako nei vieno baleto pastatymo. Tiesa, pasak G. Kėvišo, artėja laikas, kai norisi perdaryti vieną kitą klasikinį baletą šiuolaikiškiau.

Teatro direktorius pasakojo, kad naujų solistų šį sezoną neišvysime: „Daugelyje Europos teatrų tam tikrų balsų stygius pasireiškia visur, taip ir pas mus. Į pensiją nieko taip pat neišleidžiame. Iš naujesnių vardų – Operos studijos stažuotojų baigiamasis darbas „Meilės eliksyre“. Dairomės į naujus dainininkus ir jie pas mus ateina. Bet ypatingai naujų asmenybių neišvysime“.

„Neskirstome teatro dainininkai ir ne teatro. Skelbiame perklausas ir norime vadovautis profesionalumu ir meistriškumu, jeigu tam tikrų balsų neužtenka, kviečiamės iš kitur, kaip Wagneriui ir Straussui”, - kalbėjo G. Kėvišas.

Žemiški darbai

G. Kėvišas pasidžiaugė, kad baigėsi su renovacija pernai tvyrojusi įtampa ir šiemet sėkmingai tęsiami suplanuoti darbai, kuriems šiais ir kitais metais skirta po 20 mln. litų. Pasak jo, iki premjerų turėtų būti baigta statyti žadėtąją moderniąją sceną.

„Kiti metai, susiję su „Vilniumi – Europos kultūros sostine 2009“, ypatingi ir manau, kad teatras jau pradeda savo dalyvavimą. Kitais metais pradedame didelį operos renginį kaip festivalį“, - kol kas visų planų neišdavė jis.

Pašnekovas prasitarė, kad teatras turi planų ir su Jonu Vaitkumi bei Operos studija pastatyti operą.

Taip pat paskelbtas konkursas naujos vaikiškos operos sukūrimui. Jau dabar yra dvylika kandidatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją