„Kas yra subkultūros? Nors sunku surasti vienareikšmišką apibrėžimą, juos galima vadinti aktyviais jaunatviškais judėjimais, kuriuos vienija išraiškinga veikla, muzika, aprangos stilius, o kartais net filosofija. Tai ne tik žinomos gatvių puošmenos – pankai, metalistai, baikeriai, gotai, rastamanai – bet ir menkiau pažįstami flešmoberiai, parkūrininkai ar emo,“ – pranešime spaudai teigia „drag-on-fly“ sumanytojas Kristupas Sabolius.

Paskutinį rugsėjo savaitgalį prasidėsiantis renginys į Vilniaus mokytojų namų kiemelį sutrauks įvairių subkultūrų atstovus ir miestiečius. Viena svarbiausių festivalio programos dalių – nemokami kino seansai.

Šia universalia meno kalba bus siekiama visuomenei atverti subkultūrų gyvenimo užkulisius. Kiekvieną savaitgalio vakarą žiūrovai išvys net po du filmus apie įvairių subkultūrų gyvenimą: nuo pankų iki metalistų, nuo hipių iki skustagalvių.

Visus tris festivalio vakarus, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje rinksis subkultūrų atstovai, kurie ne tik pasakos apie savo gyvenimo būdą, bet ir įtrauks į netradicinio šokio eksperimentą, pasiūlys čia pat susimeistrauti naudingų daiktų ar pakvies į didelio susidomėjimo sulaukusį „blusų“ turgų, kuriame apsilankyti bus galima jau rugsėjo 28 d. popietę.

Pirmasis ir kol kas tik minimalistinis festivalis „drag-on-fly“ žada tapti kasmetiniu renginiu. Ateityje daugiau dėmesio bus skiriama muzikai ir kūrybinėms dirbtuvėms. Taip siekiama pagrindinio iniciatyvos tikslo – ne tik suteikti dar vieną galimybę subkultūroms prisistatyti, bet ir paskatinti miestiečių pažinimo norą, paneigti išankstines nuostatas ir stereotipus, skatinti kūrybiškumą, bendravimą ir toleranciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją