Šventės rengėjai miesto gyventojams bei svečiams 772-ojo gimtadienio proga iš viso žada pasiūlyti 35 renginius. Iš miesto biudžeto šventei skirta 151 000 Lt.

Penktadienio vakare didžiausioje miesto aikštėje vykusio koncerto metu Šiauliams savo dainas skyrė Eduardas Kaniava ir jo draugai – Judita Leitaitė bei Deivis kartu su Panevėžio simfoniniu orkestru, Rūta Ščiogoliovaitė ir šokėjai, grupės „Rondo“, „Skylė“ su Aiste Smilgevičiūte. Šeštadienį prie jų jungiasi Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Deivis ir Renata, Andrius Mamontovas ir grupė. Koncertą ves profesorius Alfredas Bumblauskas ir aktorius Darius Petkevičius.

Visas dienas pačiame miesto centre, pėsčiųjų bulvare šurmuliuos mugė, kurioje savo šedevrus pardavinės tautodailininkai, siuvėjai, mezgėjai, dailininkai, žolininkai... Čia bus galima nusipirkti šviežiai keptos duonos, rūkytos žuvies bei mėsos, pintų baldų ir šiaip siuvenyrų, priminsiančių šventę.

Penktadienį visą pusdienį Vilniaus pėsčiųjų bulvare šurmuliavo ir lietaus neišsigando XII Lietuvos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalis „Ant rubežiaus“, kurį organizuoja kaimiškos muzikos klubas „Jonis“. Čia šiauliečiams ūpą kėlė ir muzikavo „Prūsai ilgi ūsai“, „Subatvakaris“, „Saulė“, „Salduvė“, „Mingė“, „Mėguva“, „Rataa“, „Senoliai“, „Raskila“ ir kitos kapelijos.

Kaip ir kaskart miesto gimtadienio metu vyksta tradiciniai festivaliai - „Šiauliai Jazz 08“, bigbendų festivalis „Šiauliai BB3“, mušamųjų instrumentų muzikos festivalis „7 mušamieji“, koncertas „Atgal per 40 metų“, „Hippyland ’o“ renginys.

Šventės nuotaikos – nuotraukų albume ir vaizdo reportaže:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją