“Šiame projekte pakvietėme dalyvauti kelias dešimtis mokinių, kurie šiemet fondo organizuotame piešinių konkurse, vykusiame Butrimonyse, savo darbais ypač sužavėjo komisiją. Stovykloje naujai atrasti talentai, kūrybai gabūs vaikai įgis gilesnių tapybos žinių, susipažins su įvairiomis piešimo technikomis ir galės tobulinti savo įgūdžius”, - pasakoja Sigutė Kačinskienė, A.Adamkienės labdaros ir paramos fondo direktorė.

Plenero vadovas dailininkas Valentinas Butavičius bei pedagogės Rūta Lūžaitė ir Aušra Urbikienė, vaikams ves piešimo teorijos bei praktikos užsiėmimus. Per dešimt dienų moksleiviai iš skirtingų Lietuvos mokyklų mokysis tapyti peizažus, portretus, architektūrą, susipažins su aliejinės tapybos paslaptimis.

Vakarais, po paskaitų vaikai kartu su savo dėstytojais aptars per dieną nutapytus darbus. Paskutinę plenero dieną jaunieji menininkai sanatorijoje “Energetikas”, kurioje ir gyvens, surengs savo kūrybos darbų parodą. Laisvalaikiu vaikai turės galimybę apsilankyti Žemaitijos muziejų bei kitas įspūdingas pajūrio krašto vietas.

Pirmąją tapybos stovyklą A.Adamkienės fondui padėjo surengti fondo rėmėjai, dalį lėšų skyrė Švietimo ir mokslo ministerija. Moksleivių tapybos pleneras truks iki rugsėjo 17 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją