Skambant ovacijoms, smuikininkas nulipo nuo Zaraso ežero saloje įrengtos scenos ir kantriai tiesdamas ranką kiekvienam paskui einančiam orkestro narui pagelbėjo nusileisti stačiais laipteliais.

Pasiteiravus, kokios nuotaikos po pasirodymo, Vilhelmas nedvejodamas sušuko: „Zarasai - nuostabu! Važiuojame į koncertus ne miestų lankyti, tačiau šį kartą pamatėme puikų ežeringą kraštą. Pasirodymas gamtoje, puikiame ore labai pradžiugino”. Po trumpos fotosesijos ant pontoninės scenos Zaraso ežero vandenyse, pratęsus pokalbį ir paklausus kas tai yra „Lietuvos kultūros sostinė”, smuikininkas kaip ir dizainerė Vida Simonavičiūtė dėmesį skyrė žmonėms.

„Ne dėl pavadinimo tokie dalykai organizuojami, bet dėl žmonių. Jei jiems to reikia, jei žmonės ieško muzikos ar kitokio meno – tai kultūros sostinė. Susirinkusi publika čia puiki”, - stovėdamas smėlyje ant ežero kranto atviravo atlikėjas. Tuo tarpu keli orkestro nariai svarstė, ar nerti į Zaraso ežero vandenis.

Dėl įtempto darbų grafiko, nes šiuo metu Klaipėdoje vyksta Vilhelmo Čepinskio ir „Camerata Klaipėda“ rengiamas jaunųjų talentų festivalis, tą pačią popietę svečiai išvyko į uostamiestį.

Paklaustas apie ateities planus, atlikėjas užsiminė, kad šiuo metu ruošiasi vienos žymiausių Maskvos koncertinių salių šturmui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją