Zarasai nurungė apie 60 kitų savivaldybių pateiktus projektus įstaigai „Vilnius – Europos kultūros sostinė“. Ežerais besididžiuojantis miestas ne veltui pasirinko šventės šūkį „Kultūra – kaip gyvas vanduo“.

Zarasai turtingas net septyniais ežerais, todėl jau pirmąją dieną didelio dėmesio susilaukė specialieji vandens projektai. Vandenyje ir jo pakrantėse iškilo meno kūriniai, Zarasų saloje atidaryta galerija ,,Vanduo“, Lietuvos liaudies kultūros centras tiesiog vandeniu atplukdė tautinio drabužio kolekciją su 80 kostiumų iš įvairiausių regionų.

Nemažai dėmesio projekte skiriama jaunimui – pristatytos jaunųjų talentų parodos.

Visuose Zarasuose netikėtose erdvėse apsigyveno skulptūros, paveikslai, įvairiausių formų meno kūriniai.

Vakarėjant Zarasų gyventojų ir svečių laukė koncertai, naktinės pramogos ir fejerverkai.

Naujasis prezidentas – J.Erlickas

Pirmąjį vakarą Zarasuose buvo atidaryta Lietuvos kultūros mugė, kurį palydėjo gyvojo klasiko Juozo Erlicko, Juozo Apučio ir Aido Marčėno pasveikinimai.

Naujuoju prezidentu pasivadinęs Juozas Erlickas savo dainuojamojoje poezijoje užsiminė, kad šiuo metu Zarasų saloje yra žmogus, kuris bus šalies prezidentu. Išeinant iš renginio, prašė parašyti ant lapelio to „verto žmogaus“ pavardę. Ir nusilenkė tuo metu, ir padėkojo publikai su mintimi, kad jis – prezidentas.

Dėl visa ko, jis patikino, kad neserga alzheimerio liga, nes dar tiek daug žodžių prisiminė ant scenos ir nė karto nesuklydo. Tai buvo dar viena priežastimi, kad jis gali būti prezidentu.

Zarasai anot jo, bus paskelbti ne tik kurortu ateinančią savaitę, kaip žadėjo Prunskienė per pasveikinimo kalbą, bet ir taps Lietuvos sostine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją