Festivalį kaip ir kasmet „įrėmins“ didieji koncertai Katedros aikštėje. Kiekviename jų – nepakartojami Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai, paruošti specialiai „Sostinės dienoms“.

Atidarymo koncerte rugsėjo 5 dieną „Sostinės dienų“ rengėjai vilniečius ir miesto svečius pakvies išgirsti laisvą gruzinų balsą. Šiuo svarbiu Gruzijai metu dvasiniu tiltu tarp šalių taps vieno žymiausių Gruzijos kolektyvų – „The Shin“ – Vilniui parengtą programa, kurioje ypatingo temperamento ir sąmojo dėka jungsis džiazas, pop ir folk muzika. O atidarymo koncerto „vinis“ – britų grupės „Kosheen“ pasirodymas. Šiais metais susikūrimo dešimtmetį švenčianti visame pasaulyje pamėgta ir iš Lietuvos radijo stočių grojaraščių nesitraukianti grupė žada scenoje sukurti kai ką ypatingo ir užburiančio – ši grupė bus didžiausia viso festivalio žvaigždė.

Rugsėjo 6-ąją didžiajame festivalio koncerte pasirodys vienos populiariausių savo šalių grupių – lietuvių roko lyderiai BIX ir itin temperamentingi ispanai „Ojos de Brujo“. Grupės, pasižyminčios neišsenkama energija, „gyvais“ pasirodymais bei įsimenančiais dainų tekstais netrunka pavergti net išrankiausių žiūrovų širdis. Neabejotinai, ne mažiau laukiamas bus ir festivalio uždarymo koncertas rugsėjo 7 dieną. Jame – išskirtinai kultinių lietuvių atlikėjų šou: koncertinė „Keistuolių“ miuziklo „Brėmeno muzikantai“ versija ir iki skausmo pažįstamos grupės „Antis“ specialiai rengiamas koncertas.

Visas tris festivalio dienas tradiciškai dūgs Gedimino prospektas, kurio tema šiais metais – Mokytojas ir mokiniai. Čia bus įdomu stebėti žinomą džiazo virtuozą Petrą Vyšniauską ir jo mokinius, akordeono profesorių Ričardą Sviackevičių ir jo ugdytinius, žinomą roko atlikėją Povilą Meškėlą ir jo mokinius bei daugybę populiariosios muzikos profesionalų išugdžiusios Nijolės Maceikaitės dainuojantį jaunimą.

„Kasmet bitučių, žingeidžių vilniečių bei miesto svečių, vis daugėja, o ne taip jau paprasta nustebinti ir pamaloninti įnoringąjį sostinės žmogų. Tačiau drąsiai galime sakyti – susitikimo vietos Gedimino prospekte pakeisti nebegalima“, - įsitikinusi „Dūzgiančio prospekto“ meno vadovė Zita Kelmickaitė.

Savita gaida pagrindinėje sostinės „arterijoje“ šiemet skambės įvairių Lietuvoje gyvenančių tautinių bendrijų muzika, šokiai, dainos. Trokštantys kamerinės aplinkos skubės prie Nacionalinio dramos teatro scenos, kur ras pavienius atlikėjus, kalbančius iš širdies į širdį. Norintys didelės linksmybės, plataus mosto skubės prie scenos netoli Vilniaus gatvės. Ten ras su kuo pašokti, o ir didesniųjų grupių pasiklausyti. Niekas iš Gedimino prospekto neišeis be lauknešėlio, nes kulinarinį paveldą puoselėjantys žmonės priveš duonos, skilandžio ir senovinių riestainių. Gedimino prospekte veiks ir gausybė dailės galerijų. Atėjusieji turės retą progą įsigyti unikalių lietuvių dailininkų darbų bei pabendrauti su jų kūrėjais – profesionaliais menininkais, pamatyti senuosius amatus, lėlių spektaklius.

Ištvermingiausi festivalio dalyviai rugsėjo 5 ir 6 d. bus laukiami „Sostinės kino naktyse“. Čia bus pristatyta speciali festivalio „Tinklai“ trumpametražių filmų programa ir RGB reklaminių vaizdo klipų programa. Pastarojoje reklama bus ne tik rodoma – ji jungsis su muzika ir vizualiaisiais menais, o kai kurioms projekcijoms bus naudojamos ir Mokytojų namų sienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją