Rezoliucijoje teigiama, kad LNF yra koncertinė įstaiga, vienijanti iškiliausius Lietuvos muzikos kolektyvus, dirigentus ir solistus, veikianti pagal Lietuvos įstatymus ir savo veiklos įstatus.

LNF darbuotojai pasisako prieš filharmonijos, kaip organizacinio vieneto, skaidymą ir įpareigoja filharmonijos tarybą įkurti darbo grupę, kuri parengtų struktūriškai ir ekonomiškai efektyviausią organizacijos perspektyvinės veiklos modelį, atsižvelgiant į Lietuvos kultūros ir meno teisinę bazę bei bendruosius Europos Sąjungos teisinius reikalavimus.

Visuotiniame susitikime dalyvavę filharmonijos kolektyvų darbuotojai pritarė, kad vidaus problemų eskalavimas politiniu lygmeniu bei žiniasklaidoje daro didžiulę žalą LNF kolektyvų veiklai ir organizacijos įvaizdžiui visuomenėje.

LNF darbuotojų profsąjungos teigimu, kelių asmenų nepasitenkinimas filharmonijos vadovų veikla ir politinis spekuliavimas organizacinėmis filharmonijos problemomis ne tik trikdo filharmonijos bei jos atskirų kolektyvų darbą, bet ir kelia grėsmę LNF bei profesionalios muzikos atlikėjų kolektyvų išlikimui.

Pirmą kartą nuo filharmonijos įkūrimo surengtame visuotiniame susirinkime dalyvavo LNF kolektyvai ir jų vadovai.

2002 metais atlikusi pastarųjų 3 metų veiklos auditą filharmonijoje, Valstybės kontrolė nustatė, kad būta pažeidimų administruojant valstybės biudžeto asignavimus bei organizuojant filharmonijos koncertinę veiklą.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, apsvarstęs Valstybės kontrolės ataskaitą apie LNF veiklą organizuojant koncertines keliones bei meno festivalius, skyrė vieno mėnesio laikotarpį, per kurį Kultūros ministerija turėtų parengti naujus filharmonijos nuostatus.

LNF per metus surengia vidutiniškai apie 600 koncertų ir 4 metinius festivalius.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvų darbuotojai trečiadienį pareiškė pasipiktinimą LNK žinių laidos reportažu:

"Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) visuotinio darbuotojų susirinkimo, vykusio 2003 m. sausio 21 d. 9 val., dalyviai ir kalbėtojai reiškia pasipiktinimą LNK televizijos š.m. sausio 21 d. 18:45 val. ir 22:00 val. LNK žinių tarnybos rodytu reportažu, kuriame pateikti neatitinkantys tikrovės, visuomenę klaidinantys teiginiai apie Lietuvos nacionalinės filharmonijos visuotinio darbuotojų susirinkimo temą bei galutinį sprendimą.

“LNK reportažo preambulė teigė, jog “pasibaigus LNF visuotiniam darbuotojų susirinkimui, kai kurie filharmonijos kolektyvai prabilo apie atsiskyrimą”. Iš tiesų, Filharmonijos darbuotojų susitikime balsų dauguma buvo priimta rezoliucija, prieštaraujanti LNF, kaip organizacinio vieneto, skaidymui” – teigia LNF profsąjungos pirmininkas Algirdas Šimėnas.

Sausio 21 d. LNF darbuotojai priėmė Rezoliuciją, kuri pasisako prieš Filharmonijos kaip organizacinio vieneto skaidymą ir įpareigojo filharmonijos tarybą įkurti darbo grupę, kuri parengtų struktūriškai ir ekonomiškai efektyviausią organizacijos perspektyvinės veiklos modelį, atsižvelgiant į Lietuvos kultūros ir meno įstatyminę bazę bei bendruosius Europos Sąjungos teisinius reikalavimus (tekstas pridedamas).

Nepaisant šio galutinio visų Filharmonijos kolektyvų darbuotojų sprendimo, kuris buvo priimtas nubalsavus didžiajai daugumai, reportaže buvo tendencingai pateikiama neigiamai nusistačiusios mažumos nuomonė.

LNK žinių tarnybos reportažas tendencingai išskyrė kelių asmenų pasisakymus, t.y. LNSO meno vadovo ir vyr. dirigento Juozo Domarko ir LKO direktorės Audros Keniausytės. Tuo tarpu reportaže buvo visiškai eliminuojama daugumos poziciją atstovavusiųjų nuomonė – kolektyvų nuomonė, palaikanti vieningos Filharmonijos struktūros išsaugojimą, t.y. LNSO darbuotojų, ansamblio “Musica Humana” meno vadovo A.Vizgirdos bei Vilniaus Valstybinio kvarteto violončelininko A.Vasiliausko pasisakymai."

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją