Kartu su orkestru gros solistai: vienas geriausių pasaulio smuikininkų G.Kremer, Andrei Pushkarev, Marta Sudraba ir Kristine Blaumane.

Kaip pranešime spaudai sakė renginio meno vadovas Eugenijus Paškevičius, “klausytojai turės galimybę išgirsti vieną geriausių pasaulyje kamerinių orkestrų, kuris, deja, Lietuvą aplanko retai. Labai džiaugiamės, kad toks kolektyvas ir maestro Gidonas Kremeris sutiko šiemet dalyvauti jau ketverius metus iš eilės vykstančiame „Užutrakio vakarų“ festivalyje, kasmet sutraukiančiame geros muzikos mylėtojus“.

1997 m. Gidono Kremerio suburtas orkestras, kuriame groja Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos muzikantai, yra apkeliavęs visą pasaulį, išleidęs ne vieną įrašą ir turintis tarptautinį pripažinimą visame pasaulio. Orkestro gastrolių geografija apima visus pasaulio kontinentus.

Orkestro dešimties metų biografijoje – žymiausios pasaulio salės, solistai, dirigentai (Miša Maiskis, Yo Yo Ma, Jurijus Bašmetas, Vadimas Repinas, Nikolajus Pletniovas, Jevgenijus Kisinas, Jurijus Temirkanovas, Simonas Rattle'as ir kt.).

Meno vadovo Gidono Kremerio dėka orkestras tapo vienu geriausių pasaulyje. Retai Lietuvoje koncertuojantį kolektyvą šiemet galėsime išgirsti festivalyje „Užutrakio vakarai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją