Režisierius Raimundas Banionis su azartu ėmėsi šiuo metu pasaulio scenose populiariausio prancūzų dramaturgo Eric-Emmanuel Schmitt pjesės “Smulkūs vedybiniai nusikaltimai”.

Žiūrovų salę užpildo kartais juodo, o kartais ryškiai spalvoto humoro prisodrintos vedybinio gyvenimo akimirkos.

„Tai, kas vyksta pjesės puslapiuose, tai, ką mes įgyvendiname scenoje yra ne kas kitas, o netikėtas, užaštrintas, bet kartu šviesus, humaniškas ir net linksmas vyro ir moters santykių skerspjūvis. Tai klaidžiojimas vedybinio gyvenimo labirintais, balansavimas ant peilio ašmenų, Agatos Kristi plunksnos vertas smulkesnių ir stambesnių vedybinių nusikaltimų vėrinys“ – mano režisierius.

Vaidina aktoriai Daiva Stubraitė ir Gintaras Adomaitis, rašoma teatro pranešime.

14 d. 18 val. teatras siūlo dvigubą gero humoro dozę – sriubos teatro spektaklius „Mendelio milijonai“ ir „Stiklinė arbatos su citrina“.

„Mendelio milijonai“ – komiškas žydo laimės ieškotojo Menachem-Mendelio portretas, primenantis Petro Cvirkos Franką Kruką. „Visi ūžia pyška, tik aš vienas stoviu ir žiūriu, kaip žmonės varo savo verslą, kaip pelno pinigą, o aš sukaliojuosi tiktai lyg svetimas. Matau priešais save milijonų milijonus, o pagauti negaliu...“,– skundžiasi laiškuose savo žmonai Menachem-Mendelis.

Deja, žmona kažkodėl nesupranta, kam jos vyrui tokia laimė... Šeinė-Šeindelė – žymiai tikroviškiau pasaulį matanti moteris, žarstanti žydų liaudies išminties perlus. Mendelio susirašinėjimu su jo namie laukiančia žmona Aleichemas beveik dokumentiškai pristato XX amžiaus pradžios visuomenės gyvenimo detales, o šmaikšti šeimyninių santykių drama scenoje tampa gyvu Marko Shagalo paveikslu. Vaidina Audronė Paškonytė ir Egidijus Stancikas. Režisierius Algimantas Pociūnas.

Žiūrovų pamėgtas spektaklis „Stiklinė arbatos su citrina“ – tai nuo pat pirmųjų sakinių intriguojantis trijų žmonių – rašytojo, jo žmonos ir jo meilužės – pokalbis prie arbatos ir konjako. Derybos dėl turto pasidalinimo, kurios ilgainiui virsta kuo kitu... Vaidina Vilija Grigaitytė, Eugenija Bendoriūtė, Kęstutis Povilaitis, Albinas Budnikas. Režisierė Danutė Juronytė.

15 d. 18 val. – anekdotas apie našlę – spektaklis „Svečiuose pas pulkininko našlę“. Apie aršią damą, manipuliuojančią savo įsivaizduojama padėtimi, kovojančią už perdėtas ambicijas ir besidalijančią kovos patirtimi su žiūrovais. Režisierė Danutė Juronytė. Vaidina Milė Šablauskaitė, Tomas Erbrėderis, Eugenija Bendoriūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją