Teatralizuotu šou, mimų ir cirko apsuptyje, skambant mušamųjų ritmams, Šiaulių Monmartro respublika paskelbta atidaryta. V tarptautinis meno festivalis šiemet subūrė kelias dešimtis menininkų iš Lietuvos ir Latvijos.

Atviruose pleneruose galima stebėti dalyvių autorines parodas ir kūrybos procesą, taip pat suplanuoti net du vakarai su muzikos grandais: Šv. Jurgio bažnyčioje koncertuoja Nacionalinis Vilniaus kvartetas, o kitą dieną - primadona Irena Milkevičiūtė ir garsusis vargonų virtuozas Leopoldas Digrys.

Festivalio sumanytoja Janina Ališauskienė pripažįsta, jog kasmet siekiama, kad Šiaulių Monmartras pateisintų savo vardą – kviečiami profesionalūs, pripažinti menininkai, ruošiama vis kitokia programa. Šiemet atspirties tašku pasirinkta unikali paroda – ekspozicijoje reprezentuojami ryškiausi modernizmo atstovai, sudrebinę Lietuvos dailės pasaulį. Festivalis bus uždarytas reikšmingu akcentu - Stasio Eidrigevičiausi kūrybos diena, po festivalio uždarymo jo piešinių ir plakatų paroda „Laiptuose” bus atvira dar kelias savaites.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją