„Perspektyvos!” – tai bendras galerijos „Vartai“ ir „Ogmios centro“ projektas, kuris susiejo šiuolaikinį meną bei moderniausias technologijas, taip suteikdamas galimybę pristatyti perspektyviausius šalies kūrėjus ir jų darbus platesnei nei iki šiol visuomenės daliai.

Pasak galerijos „Vartai“ savininkės Nidos Rutkienės, tarp galerijų sienų „uždarytas“ šiuolaikinis menas iki šiol pasiekdavo tik aktyviai juo besidominčius. „Neretai išgirstame, jog ši sritis skirta tik taip vadinamam elitui, tačiau iš tiesų yra priešingai - šiuolaikinis menas, paliečiantis ir socialiai aktualias, ir dvasines temas, nori kalbėti su visa visuomene – ją sudominti, provokuoti, pakviesti diskusijai. Tą mes ir siekiame pademonstruoti šiuo projektu“, - pažymi N. Rutkienė.

Lauko ekranuose visą liepos mėnesį bus demonstruojami ne tik žinomų Lietuvos menininkų (Jonas Gasiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Jurga Barilaitė, Saulius Vaitiekūnas), tačiau ir jaunosios kartos šiuolaikinio meno atstovų (Andrius Zakarauskas, Ugnius Gelguda, Kristina Šepetytė ir kt) tapybos, fotografijos, video, grafikos ir tarpdisciplininio meno darbai. Iš viso lankytojai vienoje vietoje pamatys per kelis šimtus kūrinių, kurių peržiūros galerijose užimtų net keletą metų.

Parodos darbuose atsispindi naujosios kartos žvilgsnis į šiuolaikinės karjeros perspektyvas, migraciją, sovietinio mastymo likučius, mados pasaulį, pop kultūrą.

Netradicinę “Perspektyvos!” ekspoziciją sudaro 2 dalys po 10 minučių. Pirmojoje pristatomi žinomų kūrėjų darbai, išryškinant detales ir pereinant prie bendro vaizdo bei naudojant kitas, įspūdį sustiprinančias montažo technikas. Antrojoje dominuoja jaunų menininkų darbai, nagrinėjantys dabartines visuomenės, pop kultūros ar globalizmo aktualijas, išnaudojamos naujų technologijų galimybės.

Virtuali paroda bus rodoma kas dieną nuo 20.00 iki 24.00 val. Kubiliaus g. 16, Lukšio g. 19 ir Lakūnų g. 30 esančiuose ekranuose.

Rugpjūčio mėnesį projekto organizatoriai planuoja surengti temines peržiūras po atviru dangumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją