Festivalyje planuojama pristatyti 10 premjerinių spektaklių, 30 dar nežinomų, bet talentingų ir ambicingų jaunųjų teatro kūrėjų – režisierių, aktorių, scenografų, kompozitorių.

Kai kurie jų teatro mėgėjams jau pažįstami. Artūro Areimos režisuotas spektaklis pagal Michalo Walczako pjesę „Kelionė į kambario vidų“ jau rodytas Menų spaustuvėje, o to paties režisierius pastatytas Jimo Cartwright‘o „Kelias“ – naujas šio režisieriaus kūrinys. Naujų, iki šiol Lietuvoje nestatytus teatro veikalų ėmėsi ir kiti jaunieji kūrėjai: Patricko Bessono „Gyvulių dialogą“ pastatė Eglė Šimkevičiūtė, o Aleksejaus Slapovskio „Batraištis, arba mylėjau, myliu, mylėsiu…“ – Kirilas Glušajevas.

Žiūrovai jau turėjo galimybės susipažinti su jaunosios režisierės Olgos Generalovos darbais – festivalyje „Tylos!“ ji pristatys spektaklį „Publika“ pagal Peterio Handke‘s pjesę „Publikos išplūdimas“. Mažai žinomą ir retai statomą prancūzų rašytojo Prospero Mérimée pjesę „Atsitiktinumas“ savo debiutui pasirinko Gabrielė Tuminaitė.

Spektaklį „Henrikas ir Henrieta“ pagal Jevgenijaus Švarco pjesę „Nuogas karalius“ sukūrė režisierė Neli Ivančik – tai pasaka suaugusiems, o mažieji jau atostogaujantys žiūrovai galės dalyvauti jau pamėgtame nuotaikingame muzikiniame spektaklyje „Grybų karas“, kurį pagal žinomą Justino Marcinkevičiaus poemėlę pastatė režisierius Paulius Ignatavičius.

„Hipokampo“ – spektaklio – seminaro, ieškančio žmogaus ir jo makabriško maišto ištakų, idėjos autorė ir režisierė – Rugilė Barzdžiukaitė.

Jaunąjį režisierių Vilių Malinauską sudomino Martino Čičvako pjesę „Frankie Is Ok, Peggy Is Fine And The House Is Cool“ – lietuviškai spektaklis vadinsis „Viskas gerai“.

Jaunuosius aktorius ir režisierius drauge bus galima matyti ir kurso vadovo Rimo Tumino pastatytame spektaklyje „Žuvėdra“ pagal to paties pavadinimo Antono Čechovo dramą (spektaklį statant, režisieriui talkino pedagogai-asistentai Inga Burneikaitė ir Arvydas Dapšys).

Didžiuma spektaklių vyks Vilniaus mažajame teatre – pagrindinėje scenoje ir teatro fojė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją