Andrius Kulikauskas buvo populiariojo ansamblio „Vilniaus aidai“ muzikantas ir vadovas. Vėliau su Vytautu Kernagiu įkūrė garsųjį „Dainos teatrą“.

Andrius sukūrė muziką daugybei filmų ir spektaklių, dažnai jis talkina autorinių dainų atlikėjams – akompanuoja ir aranžuoja dainas („Aktorių trio“, „Adios“ ir kt.).

Andrius Kulikauskas yra išleidęs du albumus. Viename jų „Tu paklausyk“ dainos, kurias atlieka populiarūs Lietuvos atlikėjai. Antrajame albume „Vakaro melancholija“ dainas atlieka pats Andrius. Daugiausiai jų parašyta pagal žymių poetų eiles. Viena jų – ir paties A. Kulikausko gimtąja žemaičių tarme„Onžūla svadėnėms“.

Šiais metais leidykloje „Baltos lankos“ išleista Andriaus Kulikausko dainų knyga „Pašėlęs vėjas“ skirta ne tik vaikams. Nors knygoje – vaikiškų dainų rinkinys su natomis ir akordais gitarai, kompozitoriaus nuomone, tai rimti kūriniai, skirti tiek vaikui, besimokančiam groti gitara ar fortepijonu, tiek Muzikos akademijos studentui.

Prie knygos pridėtoje kompaktinėje plokštelėje yra kompozitoriaus naujai įgrota ir įrašyta fonograminė muzika devyniolikai knygoje esančių dainų. Pirmoje knygos dalyje – glaustai išdėstyti A. Kulikausko kolegų – Aido Giniočio, Vytauto Kernagio, Iljos Bereznicko ir Viktoro Gerulaičio – įspūdžiai apie bendradarbiavimą su kompozitoriumi.

Kitą dalį sudaro jaunimui skirtos dainos, kurioms muziką parašė A. Kulikauskas, o žodžius kūrė žymūs Lietuvos poetai: Henrikas Radauskas, Marcelijus Martinaitis, Juozas Erlickas ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją