Iki liepos 6-osios truksiantis festivalis pasklis po įvairias Vilkaviškio rajono erdves – tai jau minėti Paežerių dvaro rūmai, Vilkaviškio kultūros centras, Vilkaviškio šv.M.Marijos apsilankymo katedra. Iš viso klausytojų laukia devynios originalios ir intriguojančios kamerinės muzikos programos, kurias pristatys žinomi, profesionalūs Lietuvos menininkai, taip pat ir jaunos kartos perspektyvūs muzikos atlikėjai, rašoma „Musicus ictus“ pranešime spaudai.

Pirmasis Paežerių dvaro festivalis dedikuotas „Tautiškos giesmės“ kūrėjui, rašytojui, publicistui, kritikui, lietuvybės puoselėtojui, gimusiam Paežerių kaime prieš 150 metų (1858) – Lietuvos kultūros sielai – Vincui Kudirkai. Todėl neatsitiktinai festivalio programoje vienas vakaras bus skirtas tik šiai asmenybei. Aktorė Virginija Kochanskytė ir pianistė Vaiva Purlytė birželio 15-tą pristatys literatūrinę – muzikinę programą „Žmogaus misterija“, kurioje V.Kudirką išvysime kitokį, nei mėginame stereotipiškai jį įsivaizduoti.

Liepos 2-osios vakarą į „Dialogai“ pavadintą muzikos ir poezijos programą klausytojus pakvies smuikininkai Darius Dikšaitis ir Aidas Strimaitis bei aktoriai Viktorija Kuodytė ir Saulius Balandis.

Festivalyje savo programas pristatys pripažinimą pelnę ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, imponuojantys aukšta muzikavimo kultūra bei atlikimo įtaiga Lietuvos menininkai – tai nacionalinės premijos laureatas – Čiurlionio styginių kvartetas, kuris klausytojams savo programą pristatys birželio 29-tą; tai daininikė Asta Krikščiūnaitė, pianistė Audronė Kisieliūtė ir fleitininkas Valentinas Gelgotas, kurie pakvies birželio 25-tą „Atverti savo širdį“ ir pasiklausyti prancūzų muzikos.

Vienintelis festivalyje – vargonų muzikos koncertas: birželio 8-tą vargonuos vargonininkė Dalia Jatautaitė, koncerte dalyvaus trombonininkas Vygantas Šilinskas. Vargonų ir trombono duetas – ne dažnai girdimas skambesys...

Festivalyje dalyvaus ir Sūduvos regiono muzikai - tai Marijampolės kamerinis ansamblis, kuris birželio 22-ąją pristatys plačią kamerinės muzikos programą, koncerte dalyvaus poetė Janina Kurtinaitienė. Prie šių Sūduvos menininkų prisijungs ir kraštietės dailininkės. Viso festivalio metu Paežerių dvaro rūmuose veiks Birutės Jakštienės ir Audronės Gurinskienės tapybos darbų parodos.

„Jauni, perspektyvūs, pasižymintys savita muzikos interpretacija...“ – taip kalbama apie atidarymo koncerte birželio 7-tą pasirodysiančius „Baltijos gitarų kvartetą“, birželio 18-tą „Tango istorijas“ pristatysiančius „Duo Strimaitis“ ir klarnetininką Jurijų Rezničenko, uždarymo koncerte liepos 6-tą dalyvausiančius „4Tango“ ir dainininkę Ievą Prudnikovaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją