Jurgos instrukcija

Druskininkų teatro festivalis kviečia pasitikti vasarą vienos populiariausių Lietuvos dainininkių Jurgos gyvo garso koncerte. Šiandien Jurga yra viena ryškiausių Lietuvos pramoginės muzikos atlikėjų ir autorių, mėgiama ne tik už muzikinę veiklą – 2007 m. Jurga tapo tolerancijos žmogumi, metų moterimi, o šiemet išleido ir savo pirmąją knygą.

Prieš dvejus su puse metų sėkmingai debiutavusi dainininkė pernai išleido antrąjį savo autorinių dainų albumą „Instrukcija“ kuris jau per dvi pirmas savaites buvo parduotas auksiniu tiražu. Su „Instrukcijos“ koncertiniu turu apkeliavusi visą Lietuvą, Jurga surengė įspūdingus koncertus Europoje (Vokietijoje, Švedijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje, Latvijoje), Jungtinėse Valstijose ir Afganistane.

Daugiau kaip pusantros valandos truksiančiame koncerte skambės dainos iš Jurgos albumo „Instrukcija“, taip pat klausytojų pamėgti kūriniai iš pirmosios plokštelės „Aukso pieva“. Koncerte Jurgai talkins keturių gyvai grojančių muzikantų grupė: Romas Rainys (akustinė gitara, elektrinė gitara), Paulius Jaskūnas (bosinė gitara), Vytis Vainilaitis (mušamieji), Marius Leskauskas (klavišiniai), Girmantė Vaitkutė (pritariantysis vokalas)

Išgyvenimo drama

Nors Druskininkų teatro festivalis per trejus gyvavimo metus tapo lankomiausiu kurorto kultūriniu renginiu, šiemet organizatoriams teko susidurti su jo „išlikimo“ klausimu. Pasak organizatorių pranešimo spaudai, rekonstrukcijai uždarius vienintelę teatrui pritaikytą „Nemuno“ sanatorijos salę, festivalis liko be namų.

Organizatorių siekį pristatyti geriausius Lietuvos bei užsienio teatrų spektaklius išgelbėjo bendradarbiavimą pasiūliusi „Eglės“ sanatorija. Organizatoriai džiaugiasi galėdami išsaugoti visiems teatro žanrams atviro festivalio koncepciją ir tikisi, jog žiūrovai pamėgs laikinąją jo buveinę.

Pagrindinėje festivalio programoje šiemet bus nemaža šokio spektaklių, kamerinių teatro pastatymų, režisūrinių debiutų ir, žinoma, Lietuvos teatrinio sezono „perliukų“: didžiąją daugumą teatrinių apdovanojimų nušlavę Jono Vaitkaus „Patriotai“ (Jaunimo teatras), nostalgiškai komiškas spektaklis „Viskas apie vyrus“ (Klaipėdos dramos teatras), į sapno hipnozę gramzdinantis „Uždaras vakaras“ (Oskaro Koršunovo / Vilniaus miesto teatras).

Baigiamuoju festivalio akcentu taps Lietuvos ir Gruzijos menininkų kurto spektaklio pagal Šekspyro „Hamletą“ premjera. Spektakliu išryškinamas egzistencinis klausimas „Būti ar nebūti?“, kuris, pasak režisieriaus Beso Kupreišvili šiandieną itin aktualus vyresniosios kartos atstovams. Pagrindinius vaidmenis spektaklyje atliks Klaipėdos teatro legendinis aktorius Vytautas Paukštė, jam talkins Lietuvos lėlininkai ir specialiai Pirštų teatro technikos apmokyti studentai.

Vakarais festivalis „persikels“ į muzikinį klubą – restoraną „Kolonada“, kur vyks alternatyvios muzikos, dainuojamosios poezijos, netradicinio pobūdžio renginiai. Čia pasirodys Alina Orlova, grupės FusedMarc (Lietuva), Blueszcz Blues Band (Lenkija), Blackmailers (Rusija) ir daugelis kitų atlikėjų.

Pernai su Lietuvos kino klasikos šedevrais supažindinusi Lietuvos kino sanatorija“ šiemet neria į nekomercinio Europos bei Lietuvos kino vandenis. Viešbutyje „Europa Royale“ laukia ir netikėti susitikimai su kino ekrano žvaigždėmis.

Oficialus festivalio atidarymas įvyks liepos 5 organizatoriai pakvies į sparčiai populiarėjančio Donato Montvydo ir LRT grupės koncertą, kuriame taip pat dainuos Rosita Čivilytė, Jurgis Brūzga, Augustė. Festivalis tęsis iki rugsėjo mėnesio vidurio.

Festivalį organizuoja Oskaro Koršunovo / Vilniaus miesto teatras, viešoji įstaiga „Kultūros cechas“ ir Druskininkų miesto savivaldybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją