„Kurdamas šią skulptūrą mėgavausi natūralių formų kūniškumu. Joje stengiausi įkūnyti dinamišką transformaciją – tam tikromis akimirkomis akmuo pavirsta sparnu, žuvimi ir tampa vis nauja moterimi“, - sakė simpoziumo nugalėtojas A.J. Perera.

Antroji vieta atiteko lietuviui skulptoriui Mindaugui Juciui, sukūrusiam darbą „Raibuliavimas“, o trečioji – argentiniečiui Juanui Carlosui Bejaranui ir jo skulptūrai „Loreta iš žydrosios saulės“.

Iš viso simpoziume, kuris truko visą gegužės mėnesį, dalyvavo devyni menininkai, atstovaujantys plačiam šalių ir kultūrų ratui. Tarp „Vilnoja 2008” dalyvių - skulptoriai iš Kinijos, Pietų Korėjos, Airijos, Nyderlandų, kitų Europos valstybių.

„Įdomių ir originalių idėjų nestigo nė vienam simpoziumo dalyviui, - pažymėjo renginio sumanytojas ir globėjas, skulptūrų parko „Vilnoja“ įkūrėjas Vidmantas Martikonis. - Visi šiemet sukurti darbai puikiai įsilies į mūsų parko ekspoziciją, o simpoziume kūrę menininkai, neabejoju, išsiveš šiltų prisiminimų apie Sudervę ir Lietuvą“.

Akmens skulptūrų simpoziumai „Vilnojos” parke rengiami nuo 2001 m. Tuomet parko įkūrėjas pakvietė Sudervėje kurti aštuonis garsius Lietuvos menininkus. Jų skulptūros pirmosios papuošė parką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją