Praėjęs sezonas nuteikia išties optimistiškai. 141 kartą buvo rodyti 33 pavadinimų spektakliai, jų dešimtuką vainikuoja „Bajaderė“, kuri rodyta 6 kartus, ir kurios lankomumo vidurkis yra 108 proc., toliau seka „Ugnies paukštė“/„Diagilevas. Fantazijos“, „Gulbių ežeras“, „Borisas Godunovas“, sukėlęs šitiek diskusijų, tačiau turintis 102 % lankomumo vidurkį, „Ana Karenina“, „Spragtukas“, „Vienos kraujas“, „Linksmoji našlė“, „Vasarvidžio nakties sapnas“/„Karmen“ ir „Madam Baterflai“.

Visų šių spektaklių lankomumo vidurkis viršyja 100 %. Tai vienas didžiausių lankomumo vidurkių Europoje. Užsienyje jis siekia 96 proc.

LNOBT jau dabar kviečia susipažinti su visais ateinančio, 89-ojo, sezono spektakliais ir rezervuoti bilietus į juos.

Ateinantį sezoną teatras žiūrovus kvies ir į jau pamėgtus spektaklius, ir, žinoma, rengiamas premjeras. Pasak teatro generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo, „ateinantis sezonas ypatingas pirmiausia tuo, kad 2009 m. Vilnius taps Europos kultūros sostine. Tai visus įpareigoja, taigi ir mes norime, kad būsimi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliai būtų atitinkamo lygio. Spektaklių kokybės siekiame ir dėl žiūrovų, juk pilna žiūrovų salė visada džiugina akį – tai yra svarbu ir tą jau esame pasiekę. Vis dėlto svarbiausias teatro tikslas yra statyti įdomius spektaklius, kurie ne tik sukviestų kuo daugiau žiūrovų, bet ir skatintų juos mąstyti, pagaliau juos lavintų – tai yra mūsų misija.“

Gana vėlyvą sezono pradžią lemia teatro renovacijos darbai. Sezoną LNOBT pradės didžiuliu, iškilmingu LNOBT sezono atidarymo Gala koncertu spalio 2 d. Koncerte išgirsime vieną žymiausių dabarties operos solistų Ramóną Vargasą iš Meksikos. Lapkričio pradžioje laukia išskirtinė premjera – Peterio Eötvös’o opera „Meilė ir kiti demonai”, sukurta pagal G. G. Markeso romaną.

Mistinę meilės istoriją Lietuvos operos scenoje pristatys Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009, tai bendras Glyndebourne festivalio (Jungtinė karalystė), LNOBT ir festivalio GAIDA / ISCM Pasaulio muzikos dienos 2008 pastatymas. Naujuosius metus teatras tradiciškai sutiks premjera, smagia ir nuotaikinga G. Donizetti komiška opera „Meilės eliksyras“, kurią teatro scenoje parengs režisierius Oskaras Koršunovas.

Pavasarį į LNOBT sceną grįžta ypatingai Lietuvos publikos mėgstamas spektaklis, G. Verdi „Traviata“. Šią premjerą rengs kinų režisierius Shi-Zheng Chen.

Baleto mylėtojus teatras pradžiugins autentišku Augusto Bournonville’o baletu „Silfidė“, kurio premjerą planuojama kitų metų vasario 27 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją