Pasak atlikėjos, vargonai turi daugelį pučiamuosius instrumentus imituojančių registrų, bet ir pučiamųjų kvinteto garsų paletė subtilių atspalvių tikrai nestokoja. „Klausytojui turėtų būti įdomu išgirsti ir palyginti pučiamaisiais instrumentais ir vargonais atliekamų kurinių skambesį“ – sakė I. Gerikaitė.

I. Gerikaitė vargonų magistro studijas baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2004 m. J. Naujalio jaunųjų vargonininkų konkurse tapo III vietos laureate. 2008 m. II-jame respublikiniame J. Žuko jaunųjų vargonininkų konkurse pelnė II-ąją vietą ir specialųjį Latvijos vargonininkų gildijos prizą. Šiuo metu dirba Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčios vargonininke.

Jau kitą dieną po koncerto Šv. Kirstupo kvintetas išvyksta koncertinių gastrolių į Japoniją. Kvinteto iniciatorius Giedrius Gelgotas džiaugėsi, kad pagal prieš kelis mėnesius atliktus įrašus kolektyvas buvo atrinktas iš daugelio kandidatų visame pasaulyje bei pakviestas dalyvauti Osakos kamerinės muzikos konkurse ir festivalyje.

Šv. Kristupo medinių pučiamųjų kvintetas – jaunų, profesionalių ir talentingų atlikėjų kolektyvas, susibūręs 2003 m., muzikantams grįžus iš studijų užsienyje. Ansamblyje groja tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, orkestrų solistai fleitininkas Giedrius Gelgotas, obojininkė Justina Gelgotaitė, klarnetininkas Andrius Žiūra, valtornininkas Paulius Lukauskas ir fagotininkas Andrius Puplauskis.

Kvintetas savo repertuare yra sukaupęs nemenką pluoštą įvairių epochų ir stilių kūrinių, tačiau didžiausią dėmesį skiria šiuolaikinių, inovatyvių ir pačių sudėtingiausių kompozicijų atlikimui.

Kolektyvas dalyvavo festivaliuose „Sugrįžimai“, Kristupo vasaros festivalyje (Lietuva) bei FIMU (Prancūzija). Taip pat yra surengęs koncertų Šveicarijoje, Prancūzijoje ir Rusijoje, nuolat koncertuoja Lietuvoje.

Šv. Kristupo kvintetas – tituluotas ansamblis: praėjusį sezoną pelnė pirmąją vietą Prancūzijoje vykusiame tarptautiniame kvintetų konkurse. Kolektyvas taip pat apdovanotas Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus padėkos raštais.

Šis koncertas skirtas Tarptautiniams vargonų metams ir Lietuvos vargonų 600-jų metų jubiliejui paminėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją