Nuo 17 val. skambės liaudiškos muzikos akordai. Vakaronėje „Šoksim trypsim – jauni būsim” gros tradicinių šokių klubo kapela, vadovaujama Žanetos Švobaitės. Daugiau kaip pusantros valandos bus galima linksmai ne tik pasiklausyti kapelos muzikavimo, bet ir smagiai pasišokti.

19 val. bus atidaroma jaunų fotografių Agnės Vadlūgaitės ir Editos Dermontaitės debiutinė fotoparoda „24”. Parodos pradžią skelbs nuo Rotušės aikštės atžygiavęs Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestras. (Iš Rotušės a. išžygiuoja 18.40 val.) Ši fotoparoda Mokytojų namų kiemelio lankytojus gaubs keturis mėnesius. A. Vadlūgaitė ir E. Dermontaitė yra Vilniaus mokytojų namų darbuotojos.

Jas jungia bendri pomėgiai ir ieškojimai. Ką jos atrado, ką įžvelgė kasdienybės akimirkose – visą tai ir pamatys žiūrovas atidaromoje fotoparodoje.

Atidarymo vakarinėje dalyje – koncerte „Naktovaroje” dalyvaus DJ habby. Koncertuos alternatyvaus roko grupė „25”. Muzikantai susivienijo gana neseniai, idant prasmingi tekstai neliktų vien tekstinė, grupės vokalisto išraiška. Tai viena iš tų grupių, kurios dainuojamus žodžius tikrai verta įsiklausyti. Nors grupė gyvuoja dar neilgai, jos muzikantai tebekoncertuojantys kitose grupėse, suėję į krūvą atneša skirtingų muzikinių vėjų.

Tad nenuostabu, jog „25 kadro” alternatyvųjį roką, neretai keičia rimti tekstai, persipinantys su punk ska ritmais, o vokaliniai grupės lyderio Mako sugebėjimai nepalieka abejingo nei vieno…

Šiuos jaunuolius scenoje pakeis Eduardas Gimenezas su grupe „Tango Gatos”, atliekančia elektroninę muziką, tango, sambą, džiazą, flamneko, kandobė ir kt.

2007 metais urugvajietis kompozitorius ir prodiuseris Eduardo Gimenez grįzęs iš Urugvajaus ir susipažinęs su muzikantu ir kompozitoriumi Andrium Balachovičium, Lietuvoje įkūrė grupę „Tango Gatos“ („Tango Katinai“). Grupė pradėjo gyvuoti kai prie jos prisijungė talentingi muzikantai iš skirtingu šaknų : ispanų flamenko gitaristas Migel Gimenez, braziliškos sambos ir bosanovos atstovai, brazilai –Tiago James ir Ricardo Bernoldi, taipogi įstabus Lietuvos pianistas Vytis Smolskas ir perkusistas Vytis Vainilaitis.

Iki šiol Baltijos šalyse tango buvo grojama tik akademiškai, kur neįmanoma užčiuopti tikros tango gatvės dvasios ir niekada nebuvo pridedama kitokio prieskonio, kuris ir yra tikroji tango esencija. Jungiant elektronius garsus ir ritmus, kurie ypač atpažįstami kosmopolitiškame gyvenime, žmogui trokštančiam visada būti „ant bangos“.

„Tango Gatos“ debiutavo „Antrajame Baltijos šalių tango festivalyje“ Vilniuje. Vėliau koncertavo Rusijoje,Lenkijoje,ir Vokietijoje.

Atidarymo šventė baigsis DJ Jonee (Discomafia LT) pasirodymu. Iki pat rugsėjo mėnesio čia sau vietą ras įvairaus amžiaus, įvairių pomėgių vilniečiai bei sostinės svečiai. Beveik kiekvieną dieną vyks įvairūs kultūriniai renginiai, o jiems nesant čia buvo galima tiesiog užsukti ir tiesiog pabūti.

Beveik kiekvieną antradienio pavakarį savo spektaklius ir koncertus rodys teatras „Atviras ratas”, vakare, nuo 21 val. kiekvienas, norintis dainuoti ir būt išgirstas galės dalyvauti karaoke vakaruose. Trečiadieniais, dienos metu, vyks Skaitymo skatinimo projekto „Su knyga per kultūrinę Europą” renginiai: verstinių knygų mugės, jų pristatymai, įvairūs literatūriniai renginiai, o vakarais bus rodomas kinas po atviru dangumi.

Šiemet numatomi demonstruoti Rytų Europos šalių Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos režisierių sukurti filmai. Ketvirtadieniais Mokytojų namų kiemelyje pasklis šokių muzika: birželio mėnesį – tradiciniai, o liepą – rugpjūtį – linijiniai.

Penktadieniais vėlų vakarą skambės gyva muzika. Be šių renginių, „Vasaros terasoje” vyks ir kiti, pavieniai renginiai: dainuojamosios poezijos svetainės sezono pabaigos koncertas, Dzūkų diena, Senjorų dainų šventė, įvairūs koncertai ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją