Renginys Trakų salos pilyje prasidės 22 valandą priešpilyje vyksiančiu teatralizuotu aukojimu Galvės ežerui. Pilies kieme savo programą šventės svečiams parodys ir Trakų riterių brolijos „Viduramžių pasiuntiniai“ merginų šokių studija bei Trakų kultūros rūmų šokių ansamblis „Čiutyta“.

Kadangi šventėje kartu su tėveliais noriai dalyvauja ir vaikai, jiems pilies Didžiojoje menėje bus skirtas Vilniaus „Lėlės“ teatro spektaklis „Trys paršiukai”, rašoma muziejaus pranešime spaudai.

Ir mažiesiems šventės svečiams, ir jų tėveliams bus pasiūlyta ekskursija po naktinę pilį, kur juos pasitiks paslaptingi atgimusios viduramžių pilies gyventojai: šilkų apdarais šlamančios kilmingos damos ir jų garbę ginti pasirengę riteriai, mažakalbiai vienuoliai, pats didysis kunigaikštis bei dvaro dailininkas.

Požemiuose aidės piktavalių kryžiuočių ir nusikaltusių pilėnų dejonės, dvasių šnabždesiai.

Pilies kieme svečiams nuobodžiauti neleis visada energijos kupinas dvaro juokdarys, užkąsti ir išgerti pasiūlys nuotaikingos smuklės „šinkorkos“. Čia pat bus galima stebėti puodžių ir kalvio darbą, pasigėrėti auksarankio dvaro juvelyro dirbiniais ir net jų įsigyti, nusikaldinti pilies pinigėlių ir pabandyti surasti paslėptą lobį, pamiklinti ranką šaudant iš lanko ar arbaleto.

Be abejonės, kokia gi šventė be narsių riterių, įspūdingo ugnies šou, kurį surengs Trakų pilies riterių brolijos „Viduramžių pasiuntiniai“ fakyrai. Svečiams gros ir dainuos Aleksandras Makejevas bei grupė „Thundertale“.

Renginio šurmulys nutils tik apie 2 val. nakties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją