P. Piaulokas gimė 1945 metų birželio 2 dieną Endriejave, Klaipėdos rajone. P. Piaulokas Šiaulių miesto garbės pilietis, jam suteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija, 1969 m. baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją, atvyko dirbti į Šiaulių dramos teatrą. Teatro scenoje sukūrė daugiau nei 100 ryškių ir įsimintinų vaidmenų.

Dalyvaudavo miesto šventėse, Šiaulių universiteto, bibliotekų ir kitų kultūros įstaigų renginiuose.

1977 metais suteiktas Nusipelniusio artisto, o 1985 metais - Liaudies artisto vardas, apdovanotas Valstybine ir Kultūros ministerijos premijomis, septynis kartus pelnė Augustino Griciaus premiją už geriausius sezono vaidmenis. 1996 metais apdovanotas Potencijos Pinkauskaitės premija.

2005 metais apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliu bei Šiaulių apskrities viršininko garbės ženklu "Už nuopelnus Šiaulių apskričiai". Šiaulių miesto savivaldybė 2006 metais aktoriui suteikė Šiaulių miesto Garbės piliečio vardą. Šiemet P. Piaulokui paskirta Vyriausybės kultūros ir meno premija už nuopelnus Lietuvos kultūrai.

Kaip skelbia Šiaulių dramos teatras, viename paskutinių intervių P. Piaulokas sakė: "Visuomet dėmesingai žiūrėjau į darbą. Kartais būna, kad kai kurios medžiagos išgąsdina, būna tuščia, atrodo, kad nieko nematai, bet kai pradedi kojomis vaikščioti, kažką paspiri, išrieda, pakeli, surandi. Ne visur būna kūrybiniai laimėjimai ar įdomu, bet yra tokia profesija. Nemanau, kad simfoniniame orkestre muzikantui suduodant metaliuku į trikampį yra labai smagu, bet jis - atlikėjas ir turi skambėti".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją