Panevėžio regiono meistrų paroda kasmet būna viena lankomiausių. Ne išimtis ir šiųmetė – ji apibūdinta kaip įdomi, naujoviška, mat kone visi autoriai rodė naujausius kūrinius. Parodoje dalyvavo 215 meistrų, eksponuota 620 tautodailės kūrinių. Pristatyta skulptūra, medžio drožyba, kalvystė, tapyba, juvelyriniai dirbiniai, keramika, audimas, pynimas, mezgimas, siuvinėjimas ir kiti žanrai.

Į ekspozicijos uždarymą atvykęs Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkas Jonas Rudzinskas „Senvagei“ kalbėjo, kad Aukštaitijos tautodailės tendencijos neišsiskiria iš kitų kraštų, tačiau parodoje galima buvo pasidžiaugti tapytojų darbais, jų savitu braižu. Labai svarbi austų juostų kolekcija, mat jos yra mūsų tautodailės pasididžiavimas. Pasak pirmininko, puiku, kad Panevėžio krašto tautodailininkai turi galimybę darbus eksponuoti miesto Dailės galerijoje, nes čia – solidi aplinka. Galerijos indėlis itin didelis.

Svečias pažymėjo, kad pastaraisiais metais visos Lietuvos tautodailininkai nekuria didelių darbų, apsiriboja kameriškumu. „Atmenu didelių gabaritų kūrinius. Dabar tokių stebuklų nebūna. Bet yra gana aukštai pakelta kokybės kartelė. Pagirtinas ir tautodailininkų aktyvus dalyvavimas kūrybiniame procese, parodose, konkursuose“, – kalbėjo J.Rudzinskas.

Po parodos aptarimo „Senvagės“ šnekintas Panevėžio tautodailininkų bendrijos pirmininkas Vidas Mažukna labiausiai džiaugėsi, kad Kultūros ministerija 22 mūsų krašto meistrams suteikė meno kūrėjų statusą, atveriantį kelią į socialines garantijas. Taip pat džiugu, kad į bendriją priimta 17 naujų žmonių. Tačiau liūdna, kad per metus Anapus išėjo šeši nariai. Jie deramai buvo pagerbti tautodailininkų šventėje.

Į parodos uždarymą atvykę tautodailės specialistai išrinko dešimt autorių, kurių kūriniai dalyvaus kasmečio konkurso regioniniame ture „Aukso vainikui“ laimėti. Vienas jų turėtų patekti ir į finalą.