„Aktorius negali priimti sprendimų dėl vaidmenų paskirstymo. Aš visuomet laikiausi pozicijos „ką duoda, tą dirbi“. Nesu iš tų aktorių, kurie aiškinasi, kodėl man toks vaidmuo, o ne anoks. Paskyrė ir vaidinsiu“, - pasakojo L.Kalpokaitė.

Scenoje išvysime XIX a. miestelį, kuriame susipins dvidešimties personažų gyvenimai. Be Larisos spektaklyje pasirodys tokios teatro ir televizijos žvaigždės kaip Inga Burneikaitė, Sigitas Račkys, Mindaugas Capas, Ramūnas Cicėnas, Eglė Gabrėnaitė, Jūratė Brogaitė, Mantas Vaitiekūnas, Gediminas Girdvainis, Vytautas Rumšas (jaun.), Jokūbas Bareikis, Almantas Šinkūnas, Balys Latėnas, Ilona Kvietkutė, Edmundas Mikulskis, Jonas Braškys, Leonardas Pobedonoscevas, Audrius Bružas.

Paklausta, ar nebus sunku įsijausti į garvežio vaidmenį, Larisa smagiai kikeno.

„Mano garvežys bus labai įdomus. Jis kaip gyvas, jaučiantis savo vertę, mąstantis. Mano personažas - savotiškas svajonių, grožio, progreso ir vilčių simbolis. Be garvežio nebūtų viso spektaklio. Pradžioje ir pabaigoje turėsiu du nemažus epizodus“, - džiaugėsi aktorė.

Larisa prisipažino labiausiai besidžiaugianti nuostabia suknele, kurią vilkės spektaklio metu. Jos autorė – menininkė Vilma Galeckaitė-Dabkienė.

„Mano suknelė bus tiesiog fantastiška. Ji visa atrodys lyg švininė. Lenkiuosi V.Martinkienės talentui. Ji tiek visko prigalvojo, kad mano sceninis drabužis tapo vertas vietos muziejuje“, - didžiavosi L.Kalpokaitė.

Spektaklio režisūrą dalijasi Rimas Tuminas ir Arvydas Dapšys. Visas juodas darbas tenka Lietuvoje prie spektaklio dirbančiam A.Dapšiui, o R. Tuminas kaskart grįžęs iš Maskvos prideda keletą savų štrichų.

Paklausta, kodėl jos manymu spektaklio premjera buvo atidėta keliems mėnesiams, L.Kalpokaitė atsakė labai paprastai.

„Romanas yra romanas. Jį perkelti ant teatro scenos yra kur kas sudėtingiau nei įprastinę pjesę. Romane juk nėra „gatavų“ dialogų ir sistemingos epizodų kaitos.- Aiškino L. Kalpokaitė.- Dėl tokių pasikeitimų aš labai nenusiminiau. Į visą šį reikalą pažiūrėjau labai egoistiškai. Artėjant spektaklio premjerai aš turėjau labai daug darbų, todėl keletas papildomų mėnesių leido man lengviau atsikvėpti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją