2006 metų rugsėjo 22 – ąją įkurtas „Atviras ratas“ savo teatro idėją pristato kaip būdą išdrįsti kalbėti, išsipažinti, taip atveriant ne tik save, bet ir kitus, taip išbandant galimybę gydytis ir gydyti teatru. Visą laiką nuo įsikūrimo pradžios ieškantis savo teatrinės kalbos, „Atviras ratas“ atstovauja Lietuvai užsienio šalių festivaliuose, dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir pelno tik gerbėjų, bet ir teatro kritikų simpatijas.

Pelnęs net kelis svarbiausius Lietuvos teatro apdovanojimus – „Auksinius scenos kryžius“, dalyvavęs daugelyje prestižinių teatrų festivalių, tik dabar šis novatoriškas teatras turi teisę vadintis teatru. Pagal dabar galiojantį Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymą – oficialų teatro statusą turintis ATVIRAS RATAS galės teikti paraiškas daliniam finansavimui iš valstybės biudžeto gauti pagal Profesionalaus scenos meno programą.

Žinią, kad nuo šiol oficialiai galės vadintis teatru, „Atviras ratas“ gavo viešėdamas Kijeve vykusiame tarptautiniame teatrinių mokyklų festivalyje „Įkvėpimas“. Prieš šį festivalį, teatras „Atviras ratas“ atstovavo Lietuvai tarptautiniame festivalyje Šiaurės Anglijos mieste Envike „Pride of Place – Further UpStix“. Tiek Kijeve, tiek Envike teatras pristatė populiariausią savo spektaklį – autobiografines improvizacijas „Atviras ratas“.

Gavęs oficialų teatro statusą, „Atviro rato“ kolektyvas tikisi sulaukti valstybės dėmesio ir finansinės paramos, kurios dėka teatro gerbėjai galės džiaugtis naujais įdomiais pastatymais, o teatro aktoriai įgis naujų galimybių keliauti savo pasirinktu kitokio teatro ir naujos teatrinės kalbos keliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją