„Atviros erdvės“ programa suteikia finansinę paramą, patalpas ir techninę bazę teatro, šokio ir įvairius menus jungiantiems scenos meno projektams, rašoma Menų spaustuvės pranešime.

„Šiais metais akcentuojame tolerancijos temą, kuri šiandien mūsų visuomenėje yra siekiamybė, bet ne tik“,– sako Menų spaustuvės programų koordinatorius Vaidas Jauniškis,– „tolerancijoje glūdi ir pavojus: visi lyg pagal protokolą darosi itin mandagūs ir be jokios kritikos priima bet kokią frazę, saviraišką, toleruoja bet kokį kitoniškumą jo nesvarstydami ir iš esmės nesuvokdami. O drauge tai kvietimas jauniems menininkams patiems aiškiai suformuluoti sau, ką jie myli ir ko nekenčia“.

Paramą gaunantys projektai paaiškės birželio viduryje. Viena iš privalomų konkurso dalyviams sąlygų: kūrybinės komandos branduolį turi sudaryti jaunieji menininkai. Pasirinkti projektai bus viešai pristatomi Menų spaustuvėje iki 2008 m. gruodžio mėnesio.

Jau penkti metai vykstančioje programoje kasmet dalyvauja kelios dešimtys individualių menininkų ir organizacijų, iš kurių Menų spaustuvės taryba atrenka keletą remtinų projektų. Iš viso „Atviros erdvės“ programai per penkerius metus sukurtas 21 projektas. Po šios programos skėčiu Menų spaustuvėje prieglobstį rado dabar gerai žinomų jaunų kūrėjų Agniaus Jankevičiaus, Loros Juodkaitės, Dalios Jokubauskaitės, Gabrielės Labanauskaitės darbai.

Programa laukia aktyviai kuriančių menininkų pastatymų, tuo pačiu kasmet ieško naujų veidų ir talentų: štai pernykštėje „Atviroje erdvėje“ debiutavo du ketvirtakursiai režisūros studentai, Olga Generalova ir Artūras Areima ir jų bendrakursiai aktoriai.

Taip pat kelią į Vilniaus publiką atrado unikalūs kaunietės grafikės Auksės Petrulienės silikoninių lėlių spektakliai. Geriausiai įvertintas šios programos spektaklis – Loros Juodkaitės ir Valentino Masalskio bendras darbas „Salamandros sapnas. Paveikslas“, pelnė net du prestižinius „Auksinius scenos kryžius“ ir nuolat keliauja po užsienio scenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją