Atsisakė amžiaus limito

Viena iš esminių naujovių – šį kartą nebus dalyvių amžiaus apribojimų. „Kaip ir visada bus keturios amžiaus grupės. Tačiau išskirtinumas yra tas, jog dalyvių amžius bus nuo paties mažiausio džiazo muziką pamėgusio iki 99-erių metų“, – tvirtina R.Bagdonas.

Taip pat festivalio organizatoriai šiais metais pirmą kartą iškels vėliavą, kurios viduryje – dailininkės Ritos Kosmauskienės sukurtas festivalio logotipas. O geriausias atlikėjas bus apdovanotas stiklo meistro Remigijaus Kriuko sukurta garsiojo Dizzy Gilespei stilizuota triūba.

Anot R.Bagdono, šiais metais festivalis, skirtingai nei ankstesni, prasideda šiek tiek anksčiau, mat gegužę ne visi muzikantai dėl mokslų ar kitų priežasčių gali dalyvauti.

„Nusprendus atsisakyti amžiaus limito, į tai labai greitai sureagavo profesionalūs kolektyvai. Tad šiemet festivalyje varžysis ir keturi džiazo pedagogų kolektyvai. Jie varžysis nuo 19-os iki 99-erių metų amžiaus grupėje. Džiugu, kad pas mus atvyksta itin stiprūs džiazuotojai iš Baltarusijos. Ypač džiugu, kad panoro varžytis žinoma minėtos kaimyninės šalies perkusininkų grupė „Tamborin“, kurios nariai, nors ir nesivadina profesionalais, groja labai kokybiškai ir gali pasigirti dalyvavę žinomuose Maskvos, Lenkijos, Ukrainos, Prancūzijos festivaliuose“, – džiaugiasi R.Bagdonas ir jo kolega iš grupės „Jazz Comfort“ Igoris Švedko. Jis ir pakvietė svečius iš kaimyninės šalies.

Širdis virpins flamenko muzika

Organizatoriai išskyrė, kad konkursinėje programoje dalyvaus labai stiprus ir profesionalus Daugpilio kvintetas, atliekantis gana sunkiai valdomą sudėtingą post-bop stilių.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalyje dalyvaus gausus atlikėjų būrys iš Gendriaus Jakubėno Modernaus dainavimo studijos. I.Švedko pabrėžė, kad iš Baltarusijos Bobruisko miesto atvyks trys džiazo muzikos mokytojai, kurie akompanuos vienam savo auklėtiniui. Kitas baltarusis, jaunas pianistas, atliks savo mamos sukurtas kompozicijas.

R.Bagdonas taip pat pabrėžė, kad scenoje žiūrovų širdis virpins šešiolikos metų gitaristas iš Pakruojo, grojantis užburiančiu flamenko stiliumi.

Komisijos pirmininkas – docentas iš Vilniaus

Festivalio metu Muzikiniame teatre vyks keturi konkursiniai koncertai. Dar vienas koncertas šeštadienį prie fontano vyks prekybos ir pramogų centre „Babilonas“.

Tą pačią dieną vyks laureatų apdovanojimai, o jų baigiamajame koncerte, vyksiančiame Muzikinio teatro scenoje, pasirodys ir praėjusių festivalių laureatai – 2006-ųjų nugalėtoja Beatričė Baltrušaitytė bei pernykštė Didžiojo prizo laimėtoja, studentų džiazroko grupė iš Klaipėdos.

Vertinimo komisijai pirmininkaus Lietuvos teatro ir muzikos akademijos Džiazo katedros docentas Artūras Anusauskas.