Šioje kategorijoje varžėsi penki šiuolaikinio šokio veikalai: Maskvos dailės teatro „Karmen. Etiudai“, Natalijos Kasparovos šokio trupės „Komito dainos“, „Do teatro“ „Beviltiški žaidimai“ ir Jevgenijaus Panfilovo baleto „Tai, ko niekam nesakiau“. Be to, trupės „Provincialnyje tancy“ meno vadovė ir choreografė Tatjana Baganova už spektaklį „Po įtraukimo. Diptikas. II dalis“ buvo numinuota ir geriausio choreografo kategorijoje.

Aukščiausiu Rusijos teatro apdovanojimu pagerbtą spektaklį Vilniuje bus galima išvysti festivalio „Naujasis Baltijos šokis ‘08“ metu – gegužės 4 d. jis rodomas Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje, rašoma pranešime spaudai.

„Provincialnyje tancy“ į festivalį šiemet atvyksta jau septintąjį kartą ir jau yra tapusi savotišku „Naujojo Baltijos šokio“ talismanu. Beje, nuo 2000 m., kai „Auksinėje kaukėje“ buvo įsteigta ir šiuolaikinio šokio kategorija, „Naujasis Baltijos šokis“ beveik kasmet pakviečia būtent tą spektaklį, kuris vėliau tampa šio garbingiausio Rusijos teatro prizo laureatu.

Pasaulyje pripažinta choreografė Tatjana Baganova yra pelniusi daugybę tarptautinių apdovanojimų, tarp kurių prestižinių baleto ir šiuolaikinio konkursų Prancūzijoje prizai ir net dvi „Auksinės kaukės“. Tačiau „Provincialnyje Tancy“ vadovė kuria ne tik savo trupei. Jos spektakliai pastatyti JAV, Olandijoje, Lenkijoje, ji dalyvavo bendrame Prancūzijos-Ispanijos projekte.

Šokio spektaklis „Po įtraukimo. Diptikas. II dalis“, sukurtas American Dance Festival (JAV) užsakymu, pasak kritikų, itin išsiskiria iš kitų T. Baganovos darbų. Ir nors šiame spektaklyje, kitaip nei ankstesniuose, beveik nebepaliekama vietos vilčiai, tačiau nepraradęs virtuoziškumo jis šįkart pasižymi rembrantiškomis spalvomis.

„Po įtraukimo. Diptikas. II dalis“ nagrinėjama santykių tema, priklausomumo ir savarankiškumo prieštaros, keliami klausimai: kas nutinka po to, kai mus kažkas užvaldo? Gal mus viso labo tik užvaldo kas nors kita?

Trupė „Provincialnyje tancy“, Jakaterinburge įkurta 1990 m., yra žinoma Rusijoje ir už jos ribų kaip avangardinė šokio trupė, kurios repertuare – atpažįstamo stiliaus spektakliai, sintezuojantys savyje choreografiją, judesius ir teatrą. Trupė nuolat ieško naujų idėjų, vaizdinių raiškos priemonių. Ji nesistengia išlaikyti nusistovėjusią griežtai stabilią formą, bet eksperimentuoja įvairiomis meno apraiškomis, ieškodama, kuo jos galėtų praturtinti spektaklių stilistiką. Trupės repertuare – apie 20 šokio spektaklių ir miniatiūrų. Šiai trupei kuria ne tik jos vadovė T. Baganova, spektaklius jai kūrė garsūs užsienio choreografai: Joachimas Schlömeris, Christine Brünel (Vokietija), Anouk van Dijk, Shusaku Takheuchi (Olandija). Šiuo metu trupėje dirba 10 patyrusių šokėjų ir keli pradedantieji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją