„Poliklinika“ – tai spektaklis apie įvairias mūsų tautą kamuojančias ligas, kurios atskleidžiamos per keturių spektaklio veikėjų istorijas, teigiama „Menų spaustuvės“ pranešime.

Šio spektaklio dramaturgija yra pati realybė, mūsų laikmečio ikonos bei jų pasekėjai: Björk, Bergmanas, Hendrixas, grupė „Lempa“, vaiduoklis Kasparas ir tyrosios meilės bažnyčios atstovai.

Čia bus galima atpažinti melomaną Paulių (Jonas Verseckas), dievinantį Hendrixiuką – panašūs ilgaplaukiai sukiodavosi kiekvienoje mokykloje. Kitiems kaimynę ar klasiokę primins intelektu nešvytinti mergina (Agnė Ramanauskaitė), kurią užkeri „očkarikė“ iš Bergmano „Rudens sonatos“. Atpažįstamas ir Björk gerbėjas (Tautvilas Gurevičius) – maniakiškai švelnus ir siekiantis išgelbėti pasaulį nuo „formato“.

Bet vis tik tiksliausiai iš realybės „išluptas“ yra Pauliaus Tamolės šnekusis daugiabučio kiemo gyventojas Sieras, visą dieną plepantis su praeiviais ir besisvaiginantis tauriaisiais gėrimais.

Kas gi yra jo žvaigždė? Tai – Vytautas Didysis. Sieras nuolat sapnuoja košmarą apie tai, kaip Vytauto, atjojusio prie Juodosios jūros, galvą pasičiumpa ir į Rusijos pusę nusineša plėšri žuvėdra. Paulius Tamolė už šį vaidmenį šiemet buvo nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“.

Režisieriaus braižas išsiskiria „Radio-show“ laikus primenančiu humoru ir sugebėjimu žongliruoti daugiasluoksne mūsų kultūrine sąmone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją