Prezidentūroje trečiadienį įteikdamas V.Vasiljevui apdovanojimą, V.Adamkus sakė, kad lietuvių tauta yra dėkinga žmonėms, parėmusiems ją sunkiu šaliai metu, kovojant už šalies nepriklausomybę.

"Šiandien pagerbėme ir išreiškėme dėkingumą žmogui, kuris laikosi šių principų. Jis yra gražaus ir šviesaus gyvenimo pavyzdys visiems", - sakė V.Adamkus.

Susitikime Prezidentūroje taip pat dalyvavo V.Vasiljevo žmona, žymi baleto šokėja Jekaterina Maksimova bei lietuvių aktorius ir režisierius Donatas Banionis, vadovaujantis Jurgio Baltrušaičio fondo valdybai.

"Aš didžiuojuosi šiuo apdovanojimu. Tai yra didžiulis mano Lietuvos pilietybės įvertinimas", - po susitikimo su prezidentu žurnalistams sakė V.Vasiljevas. V.Vasiljevui ir J.Maksimovai išimties tvarka 1995 metais tuometinis prezidentas Algirdas Brazauskas suteikė Lietuvos pilietybę.

"Tai nereiškia, kad aš nevertinu Rusijos pilietybės. Aš gyvenau, gyvenu ir gyvensiu Rusijoje. Kai žmogus turi dvi pilietybes, šių dviejų dvasių sujungimui jis dės daugiau pastangų ir tai daryti jam bus žymiai lengviau", - sakė V.Vasiljevas.

V.Vasiljevas žurnalistams teigė, kad su Lietuva pirmiausia jį sieja profesija. V.Vasiljevas prieš kelerius metus Lietuvoje pastatė Sergejaus Prokofjevo baletą "Romeo ir Džiuljeta". Šis didelio populiarumo sulaukęs ir daugelyje Europos sostinių rodytas pastatymas trečiadienį bus rodomas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje.

V.Vasiljevas teigė Lietuvoje planuojąs pastatyti dar keletą baletų. 62-ejų V.Vasiljevas yra įvairių tarptautinių konkursų laureatas, nusipelnęs Rusijos artistas. Kritikų teigimu, šį ypatingu talentu apdovanotą šokėją galima vadinti baleto istorijos reiškiniu.

Prieš dvejus metus V.Vasiljevas baigė savo karjerą Maskvos Didžiajame teatre, kur kelis dešimtmečius buvo baleto solistas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją