Parodos pavadinimas „Nr. 5“ pasirinktas ne veltui, nes tai – penktoji jų paroda šioje galerijoje, o tuo pačiu - keturiasdešimt penktoji Nomedos ir Mariaus paroda kartu, nuo 1991 metų. Joje eksponuojami keramikiniai paveikslai, vazos, mediniai ir drobiniai paveikslai. „Dirbdami galvojome apie gyvenimo grožį, apie pasaulį žmoguje ir žmogų pasaulyje“, - parodą pristatė N. Marčėnaitė.

Orangutangas prisipažįsta meilėje

Tradiciškai Nomeda apie parodą ir knygą rado daugiau žodžių apibūdinti, Marius vėl išliko kuklus. Ne keista, kad leidykla „Tyto alba" išleido M. Jonučio eilėraščių knygą „Mėlyna žalia" taip pat tik N. Marčėnaitei slapta nunešus vyro eiles direktorei Lolitai Varanavičienei.

Knyga „Mėlyna žalia“ susideda tarsi iš dviejų dalių. Viena jų – ant balto fono išrašyti juodi žodžiai, kita – ilgesni eilėraščiai, atsigulę ant spalvoto fono ir visi prasidedantys žodžiais: „Mano gyvenimas“. Joje nėra skyrybos ženklų. „Kad dar geriau pirktų, ant viršelio – nuogo autoriaus nuotrauka“, - pridūrė menininkas. Tiesa, joje matosi tik trečdalis jo.

„Man Marius visai kitoks... tarsi juodais klavišais..., - vyro kūrybą bandė apibūdinti Nomeda. - Taip „keverziškai“, bet labai švelniai, tarsi koks orangutangas bandytų prisipažinti meilėje... Bet tame tiek daug vyriško grožio“.

Paklaustas, kodėl knygai pasirinktos mėlyna ir žalia spalvos, visi pastebėjo, kad vakarui Nomeda derino būtent šių tonų drabužius ir pati maloniai nustebo tai pastebėjusi. Tiesa, M. Jonutis atsakymo neturėjo, jam tiesiog patiko toks derinys, tarsi dangus ir žemė.

Kūryba - gražioji pasaulio pusė

N. Marčėnaitės ir M. Jonučio kūryba kaip ir visada, šį kartą išlieka pozityvi. „Kaip supykau, kai pamačiau pristatomą Mariaus knygą, ir apibūdinamą kaip gražūs eilėraštukai. Nu, po velnių! Reikia arba jų neskaityti, arba būti primityviu. Kodėl tik neigiamuose reiškiniuose ieškoma gelmės? Gelmės galima ieškoti bet kur. Ir jeigu tik skausme, sielvarte, destrukcijoje – tai aš nesutinku“, - komentavo Nomeda.

„Laidotuvės – rimtesnė šventė už vestuves, bet vestuvės – labiau perspektyvi šventė“, - pritarė M. Jonutis. – Dumblo yra, jisai matosi, bet apdainuoti jo – nesinori“. „Matau pasaulyje labai daug bjaurystės, todėl aš užsispyrusi žiūrėsiu į gražiąją pasaulio pusę“, - antrino Nomeda.

Paklausti, iš kur jie gauna tiek pozityvios energijos, Nomeda ir Marius paminėjo savo nuostabius namus, juos supančią aplinką, kurią jie susikuria patys. „Jeigu norite praktinių patarimų – neskaitykite laikraščių, nebendraukite su politikais. Ką susikuri aplinkui save, taip ir yra. Kartais norisi žmonių vengti“, - kalbėjo M. Jonutis. Nomeda užsiminė ir apie išlikusį dirglumą nuo televizijos, nuo kurio stengiasi „pasveikti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją