Šiame tango muzikos ir šokio projekte dalyvaus Lietuvos akordeonų kvintetas "Cantus", šokėjai Kristiana Kemundrytė ir Irmantas Bačelis bei kontrabosininkas Darius Litkus.

Pirmą kartą šį projektą akordeonų kvintetas "Cantus" pristatė kovo mėnesį Vilniaus kongresų rūmuose. Projektui sulaukus didžiulio žiūrovų susidomėjimo, kolektyvas nutarė jį pakartoti ir prieš artėjančias Kalėdas sušildyti žiūrovus argentinietiško tango kūrėjo A.Piazzolla muzikos garsais.

Programoje klausytojai turės galimybę išgirsti keletą kūrinių, kurie bus atliekami ypač netradicine sudėtimi - akordeonų kvinteto ir kontraboso. Kontraboso partiją atliks Lietuvos operos ir baleto teatro artistas D.Litkus.

Lietuvos akordeonų kvintetas "Cantus" - jaunas kolektyvas, šiandien vis dažniau sėkmingai pasirodantis Lietuvos kultūriniame akiratyje. "Cantus" nariai yra Lietuvos muzikos akademijos magistrantai ir absolventai.

1996 metais įkurtas ansamblis yra ne kartą dalyvavo nacionaliniuose bei tarptautiniuose konkursuose Italijoje, Austrijoje, kur laimėjo prizines vietas. "Cantus" yra nuolatinis tarptautinių akordeono muzikos festivalių Vilniuje dalyvis, savo programą įrašęs Lietuvos televizijos ir radijo fondams.

2001 metais buvo išleista pirmoji kvinteto kompaktinė plokštelė "The Fire Dance" (Ugnies šokis).

Idėja sujungti kvinteto atliekamus tango su šokiu gimė 2001 metų rudenį, užsimezgus pažinčiai su argentinietiško tango puoselėtoju iš Urugvajaus Juanui Eduardo Gimenezui (Chuanui Eduardo Gimenezui).

2001 metų lapkritį Italų kultūros institute Vilniuje buvo pristatytas pirmasis projektas, paremtas gyvai atliekamos A.Piazzolla muzikos ir originalaus argentiniečių tango šokio sinteze.

2002 metais ansamblio atliekamos A.Piazzollos kompozicijos buvo įtrauktos į Lietuvos muzikų draugijos išleistą kompaktinę plokštelę "Tango aistros".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją