Iš viso Lietuvos kultūros sostine 2008 siekia tapti 39 miestai ir miesteliai. Kas taps Lietuvos kultūros sostine 2008 ir kam bus skirtas 100 000 litų finansavimas bus paskelbta 2008 m. balandžio 15 d., minint Kultūros dieną.

„Maloniai nustebino miestų ir miestelių bendruomenių aktyvumas ir entuziazmas, įrodęs, kad nacionalinis konkursas „Lietuvos kultūros sostinė 2008“ yra reikalingas. Kova dėl Lietuvos kultūros sostinės titulo bus tikrai nelengva, nes projektai pateikti iš pačių įvairiausių Lietuvos vietų ir į juos sudėta daug vilčių garsinti savo miestą“, - pranešime spaudai teigia VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” direktorė Elona Bajorinienė.

Aktyviausiai konkursui projektų paraiškas teikė Kaunas (9 projektai), Klaipėda (6 projektai), Raudondvaris (Kauno r.) (3 projektai), Zarasai, Šiauliai, Radviliškis, Belvederis (Jurbarko r.), Neringa pateikė po 2 projektus. Akmenė, Alytus, Anykščiai, Darbėnai (Kretingos r.), Gargždai (Klaipėdos r.), Linkmenys (Ignalinos r.), Kaišiadorys, Kudirkos Naumiestis, Kupiškis, Lazdijai, Naujamiestis (Panevėžio r.), Nemenčinė, Palanga, Panevėžys, Plungė, Šiluva, Širvintos, Skapiškis (Kupiškio r.), Šventoji, Tauragė, Telšiai, Trakai, Ukmergė, Utena, Veliuona, Visaginas, Žagarė (Joniškio r.), Zapyškis (Kauno r.) pateikė po vieną projektą. Švenčionys, Švenčionėliai ir Pabradė pateikė bendrą paraišką, atstovaujančią Švenčionių rajoną.

Šiuo metu projektai yra vertinami nepriklausomų ekspertų komisijos, kurią sudaro meno ir kultūros, LR Seimo, LR Vyriausybės, Lietuvos savivaldybių asociacijos, turizmo ir istorinio paveldo, žiniasklaidos atstovai ir kiti pripažinti visuomenės veikėjai.

Konkursu „Lietuvos kultūros sostinė 2008“ siekiama paskatinti vietos bendruomenes plėtoti savo miesto ar miestelio kultūrą ir taip prisidėti prie savo miesto kultūrinės tapatybės bei patrauklaus įvaizdžio formavimo.

VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” projekto laimėtojui ne tik suteiks finansavimą, bet ir prisidės prie miesto ar miestelio, tapusio „Lietuvos kultūros sostine 2008“, garsinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją