Ši mugė iš kitų išsiskiria ypatinga atmosfera - video ir skaitmeninio meno projektai čia eksponuojami įvairių dydžių konteineriuose, kurie išryškina dinamišką skaitmeninio meno prigimtį, rašoma galerijos pranešime.

Galerija „Vartai” mugėje „DiVA” debiutuoja su naujausia Niujorke gyvenančio lietuvių menininko Ray Bartkaus skaitmenine instaliacija. Savo projektu „www.thisisreallybadnews.com“ menininkas provokuoja žiūrovą susimąstyti apie masinės žiniasklaidos poveikį pasaulio suvokimui.

R. Bartkaus darbai jau yra susilaukę pripažinimo Amerikoje, jo iliustracijos spausdinamos populiariuose leidiniuose „The Wall Street Journal”, „Times”, „Newsweek”, „Harper’s”, „Los Angeles Times”, „Boston Globe”, „The New Republic”, „Smart Money”, „The Fortune”, „Christian Science Monitor”, „Business Weekly” ir kituose.

Tuo pačiu metu kaip ir „DiVA” mugė Niujorke vyksta ir vienas svarbiausių pasaulyje meno renginių „The Armory Show”, kuris sutraukia žymiausias meno galerijas, kolekcininkus, muziejininkus bei pačius menininkus.

„DiVA“ mugė tęsis penkias dienas, iki kovo 30 d.

„Vartai“ – viena didžiausių Vilniaus meno galerijų, turinti 17 metų tarptautinę parodų organizavimo ir įvairių meno projektų vystymo patirtį. „Vartai“ buvo įkurti 1991 m. Jau daugiau nei dešimtmetį galerija dalyvauja tarptautiniuose projektuose, mugėse bei bienalėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją