Kaip pranešė Kultūros ministerija, pokalbio dalyviai aptarė šiuo metu rengiamo Teatrų ir koncertinių organizacijų įstatymo rengimą bei šių organizacijų veiklos specifiką dabartinių teatrų sistemoje.

Eimunto Nekrošiaus teatro studijos "Meno fortas" , Oskaro Koršunovo teatro, Lietuvos šokio informacijos centro, Anželikos Cholinos teatro, Keistuolių teatro, Lietuvos teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro bei Vilniaus didžiojo teatro atstovai informavo ministrę, jog šiuo metu yra steigiama Nevyriausybinių scenos menų organizacijų asociacija, vienijanti minėtas organizacijas bei nepriklausomus profesionalius scenos menininkus.

Be kitos veiklos, asociacija sieks daryti įtaką teisės aktų, susijusių su profesionaliais scenos menais ir juos kuriančiais menininkais, rengimui.

Susitikime buvo nutarta, kad būsimosios asociacijos atstovai dalyvaus darbo grupėje, kuri ruošia Teatrų ir koncertinių organizacijų įstatymą, ir teiks savo siūlymus.

Ministrė pabrėžė, kad šis įstatymas turėtų būti naudingas visoms - tiek biudžetinėms, tiek nevyriausybinėms struktūroms, o svarbiausia, kad žiūrovams būtų užtikrintas kuo aukštesnio lygio meno kūrinių pristatymas.

Būsimos asociacijos kūrėjų nuomone, valstybinių teatrų struktūros turėtų keistis, atsirasti daugiau atvirų įvairioms organizacijoms scenų, kurias prižiūrėtų administracija, o trupės būtų atskirtos nuo pastatų.

Asociacijos atstovų teigimu, Nacionalinis dramos teatras ir galėtų tapti tokia struktūra, kurioje vienodomis sąlygomis būtų rodomi įvairių trupių ar teatrų spektakliai, o žiūrovams būtų suteikta galimybė pamatyti iškiliausių Lietuvos menininkų darbus.

R.Dovydėnienė sakė, jog, rengiant įstatymo projektą, bus svarstomos įvairios alternatyvos ir stengiamasi rasti variantą, kuris labiausiai atitiktų tiek kūrėjų, tiek žiūrovų poreikius.

Teatrų ir koncertinių organizacijų įstatymo projektas turėtų būti paruoštas 2003 metų pirmąjį ketvirtį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją