Pavyzdine vadinamos situacijų komedijos pagrindinis herojus – jaunas architektas Bernaras (akt. Leonardas Pobedonoscevas) – smagiai leidžia laiką savo bute Paryžiuje ir vadovaudamasis gudriu ir gerai apgalvotu planu paeiliui priiminėja tris savo meilužes – Žanetą (akt. Edita Užaitė), Žakliną (akt. Lina Rastokaitė) ir Žiuditą (akt. Gintarė Latvėnaitė) – dirbančias trijų oro linijų stiuardesėmis. Žinoma, moterys viena apie kitą visiškai nenutuokia.

Nepriekaištingas planas pasirodo esantis ne toks jau tobulas, kai skrydžių grafikai pasikeičia ir visos trys gražuolės vienu metu atsiduria Bernaro namuose. Tuomet savo fantaziją ir sugebėjimus priverstas pademonstruoti netikėtai prancūziškojo Don Žuano namuose apsigyvenęs mokyklos laikų draugas Robertas (akt. Ramūnas Cicėnas). Be to, Bernaro „saugumu“ ir preciziško plano vykdymu nuolatos rūpinasi jo namų šeimininkė Berta (akt. Eglė Gabrėnaitė).

Nauju juoko pliūpsniu šiuolaikinio teatro gerbėjus pradžiugino jaunas režisierius Simonas Aškelavičius, dirbantis vienoje reklamos klipų kūrimo agentūrų. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje televizijos ir teatro režisūrą studijavęs S. Aškelavičius sukūrė palankiai įvertintus trumpametražius filmus: „Lašas“, „Vagis“, „Lietuviškos grožybės“.

Spalvingus jaunojo architekto namus sukūrė scenografė Anželika Šulcaitė, charakteringais kostiumais aktorius aprengė kostiumų dailininkė Vila Galeckaitė-Dabkienė, o spektaklio muzika pasirūpino kompozitoriai Andrius Šarapovas ir Vytis Smolskas.

Lietuviškosios „Boeing Boeing“ versijos sumanytojai spektaklį pristato kaip netikėtų siužeto vingių ir įvairiaspalvio humoro kupiną komediją, kuri daugelyje pasaulio šalių rodoma jau kelis dešimtmečius. Prancūziškojo teatro legenda vadinamas spektaklis 1991 metais pateko į Gineso rekordų knygą kaip daugiausiai kartų pasaulio scenose rodyta prancūziška pjesė.

Pirmą kartą ši prancūzų autoriaus Marko Kamolečio pjesė buvo pastatyta 1960 metais Paryžiuje. Po premjeros komedija „Boeing Boeing“ su vienintele neilga pertrauka buvo rodoma kasdien 44 metus. Pjesė pastatyta 60 šalių, o spektaklis visame pasaulyje jau parodytas daugiau kaip 20 tūkst. kartų. 10 M. Kamolečio komedijų ekranizavo televizija, o pagal pačią populiariausią „Boeing Boeing“ Holivude sukurtas to paties pavadinimo filmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją