Pasak „Seven Live!“ pranešimo spaudai, įspūdingus A.Voločkovos pasirodymus puikiai įvertino Jungtinių Amerikos Valstijų, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Prancūzijos, Vokietijos, Austrijos, Danijos, Ispanijos, Italijos, Graikijos, Belgijos, Norvegijos, Bachreino ir Kanados publika.

Netrukus su magišku šokėjos šou galės susipažinti ir mūsų šalies šokio gerbėjai, A. Voločkova pirmą kartą į savo gastrolių grafiką įtraukė ir Lietuvą.

Anastasia Jurievna Voločkova gimė 1976m. Sankt-Peterburgo mieste. Jaunosios Nastios ateitis buvo nuspręsta labai ankstyvoje vaikystėje, kada ji atėjo į A.J. Vaganovo rusų baleto akademiją. Į mergaitę dėmėsį atkreipė talentinga rusų balerina ir pedagogė Natalija Michailovna Dudinskaja.

Būdama jos klasės mokine, Anastasia Voločkova sėkmingai debiutavo didžiosiose scenose. Mokydamasi paskutiniame Akademijos kurse ji atliko pagrindinius vaidmenis baletuose „Don Kichotas“ ir „Gulbių ežeras“. Po sėkmingo debiuto didžiajame balete, 1994m. Anastasia sėkmingai baigė mokslus, kur jos žinios buvo įvertintos diplomu su pagyrimu.

Neužmigusi ant laurų, artimiausius ketverius metu, jaunoji šokėja sunkiai dirbo „kaupdama“ balerinos repertuarą: „Žizel“, „Miegančioji gražuolė“, „Spragtukas“, „Korsaras“, „Šecherezada“ ir daugelis kitų svarbiausių baleto spektaklių. Naujaisiais Anastasia Voločkova pedagogais tampa Olga Moisejeva, Tatjana Terechova ir Ina Zubkovskaja.

1998m. Anastasia Voločkova buvo pakviesta į bene garsiausią pasalyje baleto teatrą „Bolshoi“. Jau tų pačių metų pavasarį šokėja gauna pagrindinį vaidmenį balete „Gulbių ežeras“, kurį pastatė Vladimiras Vasiljevas. Vėliau balerina atliko daugelį pagrindinių vaidmenų J.Grogorjevo, A.Gorskio, A.Fadeječevo, N.Androsovo, B.Eifmano ir kitų garsių baletmeisterių pastatytuose baletuose.

Po sėkmingų gastrolių Europoje, dar tais pačiais metais Anastasia Voločkova pradėjo savarankišką veiklą. 1998m. rudenį Natalija Dudinskaja pakvietė šokėją su trupe gastroliuoti Japonijoje. Tokijuje A.Voločkova sužibėjo atlikusi pagrindinį vaidmenį balete „Žizel“. 2000m. ji gastroliavo kartu su prancūzų trupe „Ballet Bordeaux“, su kuria buvo pastatyta „Miegančioji gražuolė“.

Tikriausiai ši veikla ne itin derinosi su „Bolshoi“ nuostatomis, todėl Anastasia Voločkova net du kartus buvo priversta ne savo noru palikti visame pasaulyje žinomą teatrą. Nepaisydama visų nesklandumų, Anastasia sukūrė solinę koncertinę programą, kurią įkvėpė 1996m. vykusiame Seržo Liforo tarptautiniame konkurse Kijeve pelnytas aukso medalis.

Nuo šiol Anastasia Voločkova visas jėgas skiria solo gastrolėms, jos solinė programa greitai plečiasi.

Su talentinga šokėja dirbti nori daugelio pasaulio šalių choreografai. Dalį koncertinių gastrolių metu uždirbtų lėšų baleto šokėja skiria labdarai – ligoninėms, atsatomoms bažnyčioms, vaikų namams daugelyje Rusijos miestų ir nukentėjusiems Beslane fondui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją