Lankytojams bus pasiūlyta susipažinti su ŠMC leidiniais ne prie mugėje įprastų, knygomis apkrautų prekystalių, o įsitaisius minkštuose atverstos knygos formos krėsluose-gultuose, neįpareigojančioje, malonioje atmosferoje.

Šioje atsipalaidavimo zonoje skambės garso menininko Arturo Bumšteino sudarytas ramios eksperimentinės muzikos rinkinys. Įsitaisiusiems į originalius krėslus pasklaidyti parodų katalogų puslapius, paskaityti „ŠMC Interviu“ žurnalą ar kitus tekstus bus pasiūlyta atsigerti ŠMC mineralinio vandens, rašoma centro pranešime spaudai.

Be to, Vilniaus knygų mugės proga ŠMC siūlo dar vieną alternatyvą - kviečia į savo patalpose vasario 21 d. atidaromą menininko knygos parodą, kurioje bus galima pamatyti kaip menininkai supranta ir naudoja knygos formatą šiuolaikinio meno projektams įgyvendinti.

Tai ne parodų katalogų, dokumentuojančių ekspozicijų sales, rinkinys, ir ne įprasta meninio knygos apipavidalinimo ar dizaino paroda. Kuratorius Valentinas Klimašauskas surinko Lietuvos ir užsienio menininkų knygas, kurias jų autoriai suvokia kaip parodos vietą ar tęsinį.

Knygos kaip konceptualūs projektai itin retai pasitaiko ne tik Lietuvos leidyklose, bet ir knygynuose, todėl ši paroda turėtų išplėsti žiūrovų sampratą apie tai, kas yra knyga ir kuo ji dar galėtų būti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją