Prieš metus, vasario 17-ąją, išeidama amžinybėn Jurga dar spėjo pamatyti leidybai parengtą poezijos knygą "Odė džiaugsmui". Paskutinių savo gyvenimo metų dramatiškų išgyvenimų knygą "Viršvalandžiai" J.Ivanauskaitė rašė tol, kol leido jėgos, taip jos ir neužbaigusi. Šį leidinį spausdinti parengė jos mama Ingrida Korsakaitė.

Per Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vykusį atminimo vakarą I.Korsakaitė ir Jurgos sesuo menotyrininkė Radvilė Racėnaitė pristatė paskutines rašytojos knygas, dalijosi prisiminimais. "Jurga visada mielai bendravo su skaitytojais. Visiems, kurie ją pažinojo, buvo sava ir artima. Su mama turime tęsti tai, ką pradėjo Jurga. Ji tik džiaugtųsi, kad ją pavaduojame. Mama net savo autografą stengiasi brūkštelti taip, lyg jis būtų Jurgos ranka parašytas", - sakė R.Racėnaitė.

Per prisiminimų vakarą pirmą kartą Lietuvoje parodytas 1993 metais Prancūzijos televizijos sukurtas filmas apie J.Ivanauskaitę. Tais metais buvo išleistas populiarus romanas "Ragana ir lietus". Iš ekrano rašytoja svarstė, koks yra nuostabus gyvenimas ir kaip turime mokėti džiaugtis tuo, ką mums duoda likimas.

Apie džiaugsmą ir viltį kalbėjo ir Jurgos sesuo. "Kažkaip buvo keista, kad tokiu sunkiu momentu, kai Jurga gydėsi Švedijoje, ir vėliau, kai ją slaugiau namuose, mokėjome džiaugtis kiekviena kartu praleista diena. Tos dienos buvo užpildytos tikėjimu ir viltimi. Niekada gyvenime tiek daug nesijuokėme, kaip tomis sunkiomis valandomis", - pasakojo Radvilė.

Vakare dalyvavusi poezijos knygos "Odė džiaugsmui" redaktorė rašytoja Dovilė Zelčiūtė prisiminė, kad ji turėjo per tris dienas parengti šį leidinį. "Laimė, man beveik nieko nereikėjo taisyti ir keisti - Jurgos eilės buvo tobulai parašytos. Vis dėlto vienoje vietoje esu pridėjusi ranką: Jurgai pasiūliau pakeisti jos sumanytą knygos pavadinimą "Čia. Ten. Niekur". Iš daugelio mano pasiūlytų variantų ji pasirinko "Odę džiaugsmui". Tokiu apsisprendimu Jurga dar kartą patvirtino, kad ji tikėjo gyvenimu", - sakė D.Zelčiūtė.

Leidyklos "Tyto alba" lietuvių literatūros skyriaus projektų vadovė Aušra Karsokienė užsiminė, kad leidykla rengia prisiminimų knygą apie rašytoją J.Ivanauskaitę. Būsimos knygos sudarytoja D.Zelčiūtė, pamačiusi salėje sėdintį režisierių Gytį Padegimą, čia pat jo paprašė parašyti savo žodį. "Mane su Jurga sieja kūrybinis bendradarbiavimas teatro scenoje, prisiminimų išliko daug, - po renginio sakė režisierius. - Jos visas gyvenimas buvo nuolatinis ieškojimas."