Pasak Lietuvos dailės muziejaus pranešimo, joje bus apibendrinti ne tik pastarųjų metų tyrimų, konservavimo ir restauravimo rezultatai, bet ir bus bandoma giliau pažvelgti į bažnytinio meno restauravimo pagrindinę problemą - sankirtą, kylančią iš sudėtingos dvejopos sakralinio meno kūrinių prigimties: jų materialiosios substancijos ir sakrališkumo.

Konferencijai išleistas jos svarbiausių pranešimų rinkinys.

Ši tarptautinė mokslinė konferencija tęsia pernai Lietuvos tūkstantmečio programos monumentalioje parodoje "Krikščionybė Lietuvos mene" pradėtą forumų ciklą.

Pernai pirmoji tarptautinė konferencija "Lietuvos krikščionėjimas Vidurio Europos kontekste" analizavo istorines sakralinio meno kūrimo ir puoselėjimo aplinkybes, šiemet rengiama konferencija aptaria sakralinio meno vertybių tyrimų, konservavimo ir restauravimo problematiką.

Kitų metų rudenį konferencijų ciklą užbaigs menotyrinė konferencija, skirta parodos "Krikščionybė Lietuvos mene" atodangoms ir naujai išryškėjančiam kontekstui.

Ši konferencija yra kartu ir nuo 1987 metų Baltijos šalių restauratorių rengiamų konferencijų - trienalių tęsinys.

Šias trienales paeiliui rengia kiekvienos Baltijos šalies nacionalinė restauravimo institucija: 1987 ir 1996 metais konferencijos vyko Rygoje, 1990 ir 1999 metais - Taline, 1993 metais - Vilniuje.

Nuo 1993 metų konferencijose dalyvauja ne tik Lietuvos, Latvijos ir Estijos restauratoriai, bet ir kitų valstybių restauravimo specialistai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją