„Aukciono tikslas yra už surinktas lėšas paremti teatro veteranus – tuos, kuriems labai reikia pagalbos, kurie šiandien yra sudėtingoje situacijoje. Tam tikslui mūsų operos žvaigždės, kūrėjai dovanoja savo rekvizito detales, savo kostiumus, savo kūrinius“, - pasakojo LNOBT generalinio direktoriaus pavaduotoja Laima Vilimienė.

„Yra tokių žmonių, kurie labai sunkiai verčiasi, kurių pensijos labai mažos, jie – sergantys, ligoti, galbūt nevaikštantys. Parama bus skirta tiems, kuriems pagalbos tikrai reikia,“ – aiškino pašnekovė.

Kiek žmonių bus paremta, pasak L. Vilimienės, priklausys nuo aukcione surinktos sumos.

Vertingi aukciono daiktai

Aukcione bus parduodami iškilių menininkų iš savo asmeninių lobynų dovanoti daiktai. Eglė Špokaitė maloniai sutiko šiai labdaringai akcijai padovanoti savo baleto batelius su autografu, Sigutės Stonytės dovana - Lizos suknelė, kurią dėvėjo dainuodama operoje „Pikų dama“.

Irena Milkevičiūtė dovanoja puikų Normos kostiumą, Loreta Bartusevičiūtė - perlais sagstytą Eglės karūnėlę (kostiumo detalę iš baleto „Eglė žalčių karalienė“), Živilė Baikštytė - Eglės kostiumą (iš to paties baleto).

Teatro fotografas Michailas Raškovskis dovanojo meninę nuotrauką, kuri bus įrėminta ir papuošta autoriaus autografu. Taip pat bus galima įsigyti dailininko Gintaro Gesevičiaus plakatą, sukurtą operai „Mažylis“.

Aukcionas, kurį ves aktorius Gintaras Mikalauskas, vyks vasario 15 d. 17 val. Kamerinėje salėje.

Nemokamos ekskursijos

Operos dienos proga, kaip ir pernai, LNOBT kvies pažvelgti į teatrą iš arčiau – apsilankyti jo užkulisiuose ir ten, kur įprastai negalima patekti. „Operos teatras atveria duris ir laukia besidominčių operos menu žiūrovų, klausytojų arba ketinančių žengti pirmą žingsnį. Tam – labai palanki proga“, - pasakojo L. Vilimienė.

Ekskursijos vyks vasario 15 d., penktadienį – 11.30, 13.30, 15.30 val. ir vasario 17 d., sekmadienį – 10 ir 14 val.

Abu vakarus, vasario 15 d. prieš Ch. W. Glucko operą „Orfėjas ir Euridikė“ ir vasario 17 d. prieš J. Gaižausko operą „Buratinas“ žiūrovų lauks loterijos, kurių metu bus galima laimėti teatro ir kavinės „Opera“ įsteigtus prizus.

Teatro fojė veiks paroda „Prisimenant Operos dieną LNOBT 2007“. Tie, kas pernai fotografavosi fotoateljė „Opera“, parodoje tikriausiai ras ir pažįstamų veidų.

Miesto transporte skambės gražiausių operų fragmentų įrašai, Europos operos teatrų gausą atspindės teatro fojė eksponuojamas operos teatrų žemėlapis. Abi dienas kostiumuotas personalas pasitiks lankytojus teatre, kviesdamas kartu švęsti Europos operos dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją