LNOBT po maestro Jono Aleksos mirties liko be vyriausiojo dirigento, o jo pareigas kurį laiką užėmė Martynas Staškus. Buvo nuspręsta suformuoti muzikos vadovo pareigybę, kuri turi daugiau funkcijų.

Pasak LNOBT generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo, muzikos vadovo pareiga bus stebėti teatro muzikinio gyvenimo eigą.

„Manau, kad R. Šervenikas - labai tinkamas, visiems gerai žinomas žmogus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, šiuolaikinės lietuvių muzikos neabejotinas čempionas. Kiek man teko bendrauti su juo, jis – taktiškas, labai kultūringas ir žinantis, ko nori muzikas“, - LNOBT muzikos vadovą pristatė ir pasveikino G. Kėvišas.

R. Šervenikas nepalieka Nacionalinės filharmonijos. „Man norėtųsi, kad visi dirigento kūrybiniai planai liktų tokie patys, o gal net didesni. Savaime suprantama, R. Šerveniko pagrindinės pareigos bus LNOBT, o Filharmonijoje liks kūrybinis bendradarbiavimas su Nacionaliniu simfoniniu orkestru. Buvo bendras susitarimas, kad tie kūrybiniai planai išliks“, - kalbėjo G. Kėvišas.

Naujasis LNOBT muzikos vadovas R. Šervenikas šias pareigas pavadino labai atsakingomis, svarbiomis ir sudėtingomis. Paklaustas, kokias permainas jis žada įgyvendinti teatre, jis atsakė, kad LNOBT kūrybinė vizija yra suplanuota iki 2010 metų. „Kadangi tas planavimas buvo daromas be manęs.. Kas bus toliau? Aš manau, turėsiu savo idėjų ir tos idėjos bus išklausytos“, – kalbėjo jis.

„Viskas pakankamai greitai įvyko, reikia šiek tiek apsiprasti. Teatras dirba pakankamai gerai. Pirmas dalykas, ką aš noriu padaryti – įeiti į šitą darbo ritmą ir nieko negriauti. O siūlyti kažkokias konstruktyvias idėjas, kurios, mano nuomone, būtų geros ir naudingos, taip greitai negaliu ir nenoriu daryti“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją